SANA'dan "Türkiye'nin YPG'lileri vurduk" dediği saldırıya ilişkin açıklama

SANA'dan "Türkiye'nin YPG'lileri vurduk" dediği saldırıya ilişkin açıklama

Suriye, Türk güçleri tarafından Suriye halkına karşı uygulanan kanlı saldırganlıkları en sert ifadeler ile kınayarak, dünya kamuoyuna Erdoğan’ın suçlarını derhal durdurma çağrısında bulunduğu bildirildi.

Suriye resmi haber ajansı SANA'da yer alan bir haberde, Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığında resmi bir kaynağın dün SANA muhabirine yaptığı açıklamaya yer verildi.

Haberde Suriye Arap Cumhuriyetinin Türk güçleri tarafından Suriye halkına karşı uyguladığı saldırganlıkların en şiddetli ifadelerle kınadığını belirtirken, bu saldırganlıkların en sonuncusunun Rakka İli Tel Abyad kırsalında önceki gün İHA’larla gerçekleştiren bombardımanları sonucunda, aralarında çocukların da bulunduğu 5 sivil vatandaşın şehit düşmeleri olduğu dile getirildi.

Haberde, Türk rejim güçlerinin ve Türkiye destekli terör gruplarının Soçi ve Astana’da yapılan anlaşmalara rağmen Suriye halkına karşı suç eylemlerine devam ettiklerine işaret edilirken, Erdoğan’ın uluslararası kanunları hiçe saydığı vurgulandı.

Suriye Arap Cumhuriyetinin Türk rejiminin saldırganlığına karşı halkını, egemenliğini ve toprak bütünlüğünü korumada her türlü çabayı sarf etmeye devam edeceği belirtilen haberde, Erdoğan'ın uluslararası antlaşmalara ve insani kanunlara açık ve ciddi bir şekilde ihlalini teşkil eden Suriye halkına yönelik suçlarını durdurmaya zorlamak için derhal harekete geçmesi için dünya kamuoyuna çağrıda bulunduğu vurgulandı.

MSB, 7 YPG'li etkisiz hale getirildi demişti

SANA'da da sivil oldukları belirtilen kurbanlar ile ilgili dün Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Kobanê'de TSK güçlerine saldırı düzenlediği iddia edilen “yedi YPG’li teröristin” SİHA'larla etkisiz hale getirildiği açıklaması yapılmıştı.

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan bilgilendirmede "Barış Pınarı Harekat alanındaki unsurlarımıza saldırı düzenleyen 7 PKK/YPG'li terörist, keşif ve gözetleme vasıtalarınca Ayn El-Arap kırsalında tespit edilmiş ve SİHA'lar ile etkisiz hale getirilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Bakanlığın bu yöndeki açıklamasına Suriye Demokratik Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Kobane itiraz ederek şu ifadeleri kullanmıştı:

“Türkiye, yedi teröristin öldürüldüğünü iddia ederek Kobani yakınlarında bir Kürt ailesini drone'la katletti. Ateşkesin garantörleri ABD ve Rusya, Türkiye’nin katliamlarına karşı bizim çocuklarımızı korumakla sorumludurlar. Biz, ABD ve Rusya’yı Türkiye’yi durdurmaya ve bu suçlarına ilişkin hesap vermesi için soruşturma yapmaya çağırıyoruz.”