Şırnak'taki operasyonda, PKK’nin Botan sorumlusunun yakalandığı açıklandı

Şırnak’ta düzenlenen askeri operasyonda PKK’nin Gabar Eyalet Sorumlusunun yakalandığı, Diyarbakır’da yaşanan çatışmada ise bir PKK’linin hayatını kaybettiği bildirildi.

Şırnak'taki operasyonda, PKK’nin Botan sorumlusunun yakalandığı açıklandı

Türkiye İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, X platformundan yaptığı açıklamada, Şırnak’ın Güçlükonak (Basa) ilçesi kırsalında düzenlenen operasyonda PKK’nin Botan Sorumlusu ve aynı zamanda Gabar Eyalet Sorumlusu “Ercan Serhat” kod adlı Reis Gültüran’ın çıkan çatışmada sağ olarak yakalandığını belirtti.

Konuya ilişkin PKK kaynaklarından henüz herhangi bir açıklama yapılmadı.

Yerlikaya ayrıca Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde düzenlenen operasyonda da  “Agit Berxwedan” kod adlı Habib Karakoç’un yaşamını yitirdiğini bildirdi.

HPG Basın İrtibat Merkezi 22 Eylül tarihli açıklamasında, Habib Karakoç’un Lice’de yaşanan çatışmada hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

Açıklamada, 17 Eylül 2023 günü Lice’de yaşanan çatışmalarda “HPG ve YJA Star Komuta Konseyi Üyesi” ve “Amed Eyalet Komutanı” “Axîn Muş” kod adlı Hülya Demirer ile birlikte “Egid Berxwedan” kod adlı Habib Karakoç, “Rohat Pasûr” kod adlı Cihat Ay ve “Demhat Setkar” kod adlı Çetin Temel’in yaşamını yitirdiği belirtilmişti.