Mazlum Kobane ve Demirtaş iddialarının ardından Soylu'dan yeni bir PKK iddiası daha

Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, hem sınır içinde hem de Irak ve Suriye’den Türkiye’ye saldıran PKK’nin Amerika tarafından kontrol edildiğini belirtti.

Mazlum Kobane ve Demirtaş iddialarının ardından Soylu'dan yeni bir PKK iddiası daha

Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, hem sınır içinde hem de Irak ve Suriye’den Türkiye’ye saldıran PKK’nin Amerika tarafından kontrol edildiğini belirtti.

İlk kez bir terör örgütünün, bir devletin kontrolüne girdiğini gördüklerini söyleyen Soylu “(PKK) ABD tarafından kontrol ediliyor” dedi. Soylu, dün yaptığı bir diğer açıklamada Kandil’in Mazlum Kobani kod adlı Ferhat Abdi Şahin’i sevmediğini, yerine cezaevinde bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı hazırladığını iddia etti.

Suriye Demokratik Güçleri’nin genel komutanı Mazlum Kobani kod adlı Ferhat Abdi Şahin ile Kandil arasında çekişme olduğunu ileri süren Soylu şöyle devam etti: “İlk kez bir terör örgütünün, bir devletin kontrolüne girdiğini görüyoruz. ABD tarafından kontrol ediliyorlar. (Ferhat Abdi Şahin’in yerine birini hazırlıyorlar mı?) Kandil’in yatırım yaptığı kişi Demirtaş. Demirtaş’ı hazırlıyorlar.”

Türkiye'de adamları kalmadı

PKK içinde çekişmeler olduğunu ileri süren Soylu şöyle konuştu: “Normal şartlarda Suriye’yi daha iyi bilen kişi kim; Feyman Hüseyin. Peki Kandil, Feyman Hüseyin’i nereye çekti? Türkiye sorumlusu yaptı. Oysa Türkiye’yi bilmez. Türkiye içinde PKK’de lider kadro kalmadı. Güçlü saha sorumluları vardı, tamamı öldürüldü, onlar gitti. Feyman Hüseyin ile birlikte Fehim Atalay’ı Türkiye sorumlusu yaptılar. İçeriye kimi gönderiyorsa öldürülüyor. PKK, her yıl 450-500 arasında teröristi Türkiye’ye aktarıyordu. Önlemler ve operasyonlarla bu yıl 240 teröristi aktarabildiler. Türkiye’ye artık terörist gönderemiyorlar, bir yıldır Amanos ve Karadeniz’e adam aktaramıyorlar. En son Karadeniz’e üç kişiye adam aktarmaya çalıştılar öldürüldü. Türkiye’deki teröristler büyük bir buhran içindeler. Telsizden konuşamıyorlar, hareket edemiyorlar. Şu an çocuğu örgütte olan 5 bin 183 aileyle görüşüyoruz. Son üç yılda 568 örgüt mensubu bu şekilde ikna edilerek teslim oldu.”

Soylu son günlerde PKK merkezli iddialarla sık sık gündeme geliyor

Geçtiğimiz günlerde PKK'ye katılımın düştüğü açıklamasını yapan Soylu, dün de Mazlum Kobane ile Kandil arasındaki sözde sorunları gündeme taşımıştı.