Suriye'de şiddetli çatışma: 2'si üst düzey HTŞ komutanı, 56 ölü

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin (SOHR) bildirdiğine göre Suriye’nin kuzeybatısında, rejim güçleri ile muhalifler arasında gerçekleşen çatışmalarda 56 kişi hayatını kaybetti.

Suriye'de şiddetli çatışma: 2'si üst düzey HTŞ komutanı, 56 ölü

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin (SOHR) bildirdiğine göre Suriye’nin kuzeybatısında, rejim güçleri ile muhalifler arasında gerçekleşen çatışmalarda 56 kişi hayatını kaybetti. Bu 56 kişi arasında HTŞ'nin üst düzey iki komutanı da bulunuyor.

Heyetu Tahriru'ş Şam'ın (HTŞ) kontrolünde olan 3 milyon nüfuslu İdlib ve çevresindeki bölgelerin yanı sıra Hama’nın kuzey kırsalı 2 aydır yoğun hava saldırılarına maruz kalıyor.

Muhaliflerin el-Hamamiyat köyü ve Hama’nın kuzeybatısındaki bir tepeyi kontrol altına almak için dün başlattığı saldırının ardından çıkan çatışmalarda, rejim unsurlarından 32, muhaliflerden 24 kişi öldü.

SOHR Direktörü Rami Abdurrahman, çatışmaların bu sabah da devam ettiğini ve rejim kuvvetlerinin köyü geri almak için saldırı başlattığını söyledi.

Öte yandan Hama’nın kuzeybatısındaki el-Lataminah beldesine yapılan Rus hava saldırısında en az 1 sivil hayatını kaybetti.

HTŞ’nin askeri sözcüsü Ebu Halid eş-Şami, el-Hamamiyat köyündeki rejim bölgelerine yapılan saldırının gece başladığını ifade ederek, burayı ve stratejik tepeyi kontrol altına aldıklarını bildirdi.

Nisan ayında çatışmaların başlamasından bu yana gerginliği azaltma bölgesinde 550’den fazla sivil hayatını kaybetti.

Birleşmiş Milletler’in (BM) verilerine göre gerilimin başlamasından bu yana en az 25 sağlık tesisi bombalanırken, 330 bin kişi de göç etti.

HTŞ'nin iki önemli komutanı hayatını kaybetti

Kuzeybatı Hama’da Suriye Rejim Ordusunun Hamamiyat kasabasındaki pozisyonlarını hedef alan saldırı esnasında, Heyet Tahrir Eş Şam'ın (HTŞ) önemli komutanlarından Ebu Hafız Kernaz ve Kahoura Mahrouk, hayatını kaybettiği bildirildi.

Bu komutanların kaybına ek olarak HTŞ, Hamamiyat’a düzenlenen saldırı sırasında 25 üyesini kaybetti.