TBMM'de 'Kürdistan' kelimesi yasaklanırken, KDP kuruluş dilekçesini veriyor

TBMM'de 'Kürdistan' kelimesi yasaklanırken, KDP kuruluş dilekçesini veriyor

Kuzey Kürdistan’da faaliyet yürüten, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), yarın İçişleri Bakanlığı'na kuruluş dilekçesini sunacak.

Kürdistan Demokrat Partisi adına yapılan yazılı açıklamada, partinin kuruluş dilekçesini bugün resmen İçişleri Bakanlığına sunacağı ifade edildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi.

“Türkiye siyasetinde yeni bir parti kuruluyor, yasallaşıyor.
Kürdistan Demokrat Parti'si(KDP), 11 Temmuz 2017 Salı günü kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığına verecek.
KDP, Kürt meselesinin çözümünde alternatif bir parti olmayı hedefliyor; ne kimseye karşı, ne de birilerinin yanında olacak.
KDP, hak arama ve Kürt halkının talepleri doğrultusunda sürdüreceği mücadelede siyasal, demokratik, meşru, barışçıl yol ve yöntemleri benimseyip savunacak.”
Yeni kurulacak partinin ‘Şiddete dayanan siyasal mücadele biçimini, şiddet içeren düşünce ve ifadeyi reddettiğinin’ vurgulandığı açıklamada” KDP; katılımcı demokrasiyi ilke edinen, insan odaklı, yurtsever, demokrat, özgürlükçü, modern, siyasal çoğulculuğu, ortak değer yargılarını ve hukukun üstünlüğünü esas alan yüzüyle Batı’ya dönük, ideolojik değil merkez bir partidir.” denildi.

TBMM’de yeni iç tüzük düzenlemesinde “Kürdistan” ibaresini kullanan vekillere cezai yaptırım uygulanması tartışmalarının sürdüğü bir süreçte KDP'nin yasallaşma adımlarının devamı merak ediliyor.