TEV-DEM'den Rojava açıklaması

TEV-DEM'den Rojava açıklaması

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) Yürütme Kurulu Üyesi Aldar Xelil, “Kürtler kendi birliklerini sağlamak istiyorlarsa buna kendileri karar vermeli” dedi.

Rûdaw’a konuşan Aldar Xelil, Kürtlerin kendi birliklerini sağlayabileceklerini ve ortak bir noktada bir araya gelebileceklerini söyledi

Xelil, Kürtlerin birlik için kendilerinin karar vermesi gerektiğini belirterek, “Uluslarası ya da dış güçlerin bizim birliğimizi kurmasını beklememeliyiz. Dış güçler hiçbir zaman bizim kadar çıkarlarımızı savunmaz. Onlar kendi çıkarlarını savunuyor” ifadelerini kullandı.

Bölgedeki güçlü ülkelerin kendi çıkarları için bulunduğunu belirten Xelil, “Kürtler ve Kürtlerin çıkarları için burda değiller” diye konuştu.

“Doğru olan kendi sorunlarımızı kendi içimizde çözerek birliğimizi kurmamızdır” diyen Xelil, sözlerine şunları ekledi:

“Bugün birbirimize bir adım yakın olmamızı isteyen ülkeler yarın bizi birbirimizden 10 adım uzaklaşmamızı isteyebilir. Ama kendi kararımız olursa o zaman bir sorun çıkmaz. Birlik için yapılabilecek her şeyi attık ve gerekli adımları attık.

Yönetimimiz bu konuda kararlarını alarak açıklamalarını yaptı. İlgili taraflar tutumlarını açıkladılar. Bugüne kadar farklı taraflarla çalışan kardeşlerimiz gelsinler birlikte çalışalım. Geçmişe takılmayalım. Gelsinler en azından ittifak kurabileceğimiz konularda birlikte hareket edelim.

Bir çok konuda farklı düşünebiliriz ama bunları öncelemeyelim aksine ortak düşündüğümüz konularda birlikte çalışalım.”

Xelil ayrıca, birlik için kapılarının açık olduğunu kaydetti.