Trump, Kongre baskını yıldönümünün hemen öncesinde destekçilerine seslendi: Ayaklanın

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 6 Ocak 2021 tarihinde yaşanan Kongre binası baskınının yıldönümünde destekçilerine “ayaklanma” çağrısında bulundu.

Trump, Kongre baskını yıldönümünün hemen öncesinde destekçilerine seslendi: Ayaklanın
Kongre baskınının yıl dönümünde Florida'da yaşadığı Mar-a-Lago'dan yapacağı konuşmayı iptal eden Trump, bunun yerine yazılı bir açıklama yayınlayarak Demokratların koronavirüs tedbirlerini ve aşı zorunluluğunu eleştirip, destekçilerine 'ayaklanın' çağrısı yaptı.
 
Trump yayımladığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
 
“Biden yönetimi okulları kapatma ve hatta çocuklar için aşıyı zorunlu kılma konusunda yine konuşmaya başladı. Bu bir rezalet. Amerika'yı Yeniden Büyük Yap (MAGA) ulusu ayaklanmalı ve ve federal hükümetin bu korkunç müdahalesine karşı çıkmalı.”
 
Trump, geçen sene Kongre baskınının gerçekleşmesinden hemen önce, Beyaz Saray yakınlarında bir miting düzenlemiş, "Asla vazgeçmeyeceğiz, asla teslim olmayacağız" açıklaması yapmıştı.
 
ABD'de aşırı sağcı gruplar ve Donald Trump destekçileri 6 Ocak 2021'de, 3 Kasım 2020 seçiminin sonuçlarının onaylanması için oturumun yapıldığı Kongre binasını basmıştı.