TSK yetkilisi: Türkiye, 11 Ağustos'tan sonra Rojava'ya girecek

TSK yetkilisi: Türkiye, 11 Ağustos'tan sonra Rojava'ya girecek

Türk Silahlı Kuvvetleri TSK’dan askeri bir yetkili, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden gündeme getirdiği ‘Fırat’ın doğusuna (Rojava) yönelik operasyonun’ Kurban Bayramı’nı takiben 11 Ağustos’tan sonra başlamasını beklediğini ifade etti.

RİA Novosti haber ajansına konuşan, isminin belirtilmesini istemeyen Türk bir askeri kaynak, “Türk ordusu söz konusu askeri operasyona Kurban Bayramı’ndan sonra, yani 11 Ağustos’tan sonra başlayabilir.” sözlerini kullandı.

Söz konusu askeri kaynağın bu açıklaması, Erdoğan’ın Rojava’da Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) kontrolünde bulunan bölgeye operasyon düzenleneceği yönündeki yeni demeçlerini izliyor.

Daha önce Erdoğan, "Biz Efrin'e girdik, Cerablus'a da girdik, biz El Bab'a da girdik. Şimdi de Fırat'ın doğusuna gireceğiz. Biz bunu Rusya'yla da paylaştık, Amerika'yla da paylaştık. Çünkü oralardan bize bu taciz atışları devam ettikçe bizim sessiz kalmamız mümkün değildir. Biz bir yere kadar sabrederiz. O sabrın bir sonu var” ifadeleriyle operasyon sinyali vermişti.

Öte yandan Erdoğan’ın Rojava’ya yönelik operasyonu yeniden gündeme taşımış olmasına ilişkin ABD’den Türkiye'ye uyarı gelirken, Rusya’dansa resmi bir açıklama henüz gelmiş değil.