TSK'nın Rojava bombardımanında 2. gün: 7 ölü, 11 yaralı

TSK’ya ait SİHA’lar Rojava’nın Kamışlo kentinde çok sayıda alt yapı merkezleri ile fabrikaları bombaladı. Bombalamada en az 7 kişi yaşamını yitirdi, 11 kişi ise yaralandı.

TSK'nın Rojava bombardımanında 2. gün: 7 ölü, 11 yaralı

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait (TSK) Silahlı İnsansız Hava Araçlarının (SİHA) Rojava’ya yönelik bombardımanları bugün de devam etti.

Edinilen bilgilere göre SİHA’lar sivil işletme ve yerleşim yerlerini üst üste bombaladı.

Bombardımanda hedef olan Simav matbaasında biri kadın 4 kişi yaşamını yitirdi. 

Kamışlo’nun çeşitli fabrikalarına yönelik bombardımanlarda ise 3 kişi daha yaşamını yitirdi. Bombardımanlarda 11 kişi yaralandı.

Matbaaya yönelik bombardımanda Ferhan Xelef, Bêrîvan Zuber Muhemmed, Hüseyin Ehmed ve Riyad Hemo hayatını kaybetti. Cizre yem fabrikasına yönelik bombardımanda ise Rênas Hemîd Eleya Mahallesi’ndeki fabrikaya yönelik bombardımanda Ferhan Teme, Um El Fursan köyündeki yemekhaneye yönelik bombardımanda ise Aya Sebawî isimli vatandaşlar hayatını kaybetti.

Yerel kaynakların bildirdiğine göre Kobani kentinde bir hastane SİHA’ların hedefi oldu. Can kaybına ilişkin herhangi bir bilgi elde edilemedi.

Rojava yönetiminden açıklama

Öte yandan Rojava Özerk Yönetimi Derik, Kamışlo, Tirbespiyê, Kobani, Efrîn ve Şehba’da yerleşim yerlerinin alt yapı ile işletmelerin hedef alınmasına tepki gösterdi.

Açıklamada “Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi olarak, Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye'deki bu saldırılarını, sivillerin ve hizmet kurumlarının hedef alınmasını kınıyoruz. Bu saldır, insani ve ekonomik zorluklar yaratıyor. Barışı koruma çalışmalarını ve teröre karşı yürütülen mücadeleyi tehdit ediyor” ifadelerine yer verildi.

Rojava yönetimi Şam hükümetini ve tüm tarafları ‘Suriye'nin birliğini koruma’ya, Suriye'nin tamamına ve Rojava coğrafyasına yönelik bu saldırılara karşı tavır alma çağrısı yaptı.

Ne olmuştu?

Türkiye Savunma Bakanlığı (MSB), Kürdistan Bölgesi sınırları içerisinde yer alan Hakurk bölgesinde devam eden "Pençe-Kilit Operasyonunda 22 ve 23 Aralık tarihlerinde PKK'lilerle yaşanan çatışmalarda 12 askerin hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

Çatışmaların ardından MSB, Kürdistan Bölgesi ve Rojava'da dün düzenlediği hava saldırısında çok sayıda yeri hedef almıştı.

Hava harekatları ile birlikte 30 PKK’linin yaşamını yitirdiği açıklanmıştı. /Kaynak-video