TSK’ya ait savaş uçakları Güney Kürdistan’da 81 noktayı bombaladı

TSK’ya ait savaş uçakları Güney Kürdistan’da 81 noktayı bombaladı

TSK’ya ait savaş uçakları dün akşam Güney Kürdistan sınırları içerisinde bulunan Kandil, Şengal, Karaçoğ Dağı, Zap, Avaşin Basyan ve Hakurk'ta PKK’ye ait 81 noktayı bombaldı. Şengal’de 3 YPŞ savaşçısının yaralandığı öğrenildi.

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, PKK’ye yönelik Güney Kürdistan topraklarında "Pençe-Kartal Operasyonu” adı ile operasyon başlatıldığını duyurdu.

TSK’nın akşam başlattığı operasyon kapsamında 26 savaş uçağının havalanarak Kürdistan Bölgesi topraklarına geçtiği söylendi.

“Şengal Dağı 20 defa bombalandı”

Savaş uçaklarının Şengal Dağı’ndaki hedefleri 20 defa bombalandığı aktarıldı.

45 dakika süren bombardıman daha çok Çil Mêran bölgesinde yoğunlaştı. Edinilen bilbilere göre bombardıman nedeniyle 3 Şengal Savunma Birlikleri (YBŞ) savaşçısı yaralandı.

Ayrıca Şengal Dağı’nda hala 2 bin 300 Ezidi Kürt ailenin yaşadığını hatırlatıldı.

Mahmur Kaymakamı: Cak kaybı yok

Rûdaw’a konuşan Mahmur Belediyesi Eş Başkanı Bedran Pirani de savaş uçaklarının 5’inci defa Mahmur Kampı’nı bombaladığını hatırlattı.

Pirani, bombardıman nedeniyle can kaybı yaşanmadığını ancak maddi ziyana yol açtığını söyledi.

Bedran Pirani, “Bombardıman kampın doğusunu hedef aldı. Bombalar halkın yaşadığı evlere 100 metre uzaklığa düştü. Bombardıman kamp halkı içerisinde korku ve paniğe yol açtı. Bazı çocuklar çok etkilendiği için hastaneye kaldırıldı” dedi.

Mahmur Belediye Eş Başkanı Pirani, “Üzintü vericidir ki Türkiye kilometrelerce uzaktan gelip Irak’ın topraklarını geçiyor, egemenliğini ihlal ederek bir mülteci kampını bombalıyor ama kimseden ses çıkmıyor” dedi.

“Duhok’ta bombalanan bölgeler boşaltılmış”

Edinilen bilgilere göre, savaş uçaklarının Amedi kırsalına düşen Gare, Zap, Avaşin ve Basyan ile Akre’nin Dinarte bölgelerini bobaladığını aktarıldı.

Bombardımanda Kafya, Sarke ve Redeni ile Derelûk’a bağlı bazı köylerin kırsal kesimi bombalanmış. Bu köylerin çoğu zaten savaş nedeniyle boşaltılmış durumda” olduğu bildirildi.

Gece saat 00.00’da başlayan bombardımanın saat 01:30’a kadar devam ettiği ve bu bölgelerdeki halkta korku ve paniğe yol açtığı söylendi.

“Kandil’de de can kaybı yok”

Bradost ve Kandil’de PKK hedeflerinin bombalandığı belirtilerek, “Bradost bölgesi ki Hakurki burada, zaten sürekli TSK tarafından bombalanıyor. Dün akşam da Lelkan ve Şerkan bombalanmış” denildi.

Savaş uçakları Kandil’de Direbî’yi bombaladı ki burası Werte’ye yakın. Edinilen bilgilere göre buralarda herhangi bir can kaybı yok. Yine uçaklar Sengeser kasabasına düşen Geliye Bedran'ı bombalamış. Kaynakların aktardıkları bilgilere göre herhangi bir can kaybının olmadığı ama bombardımanın bölgede yangına neden olduğu, açıklandı.

Rudaw