Uğur Şahin virüsün hayatımızda kalacağı süreyi açıkladı

Prof. Özlem Türeci ile birlikte sahibi oldukları Alman BioNTech şirketinde koronavirüs (Covid-19) aşısını geliştiren Prof. Uğur Şahin, virüsün insanlarla kalmaya devam edeceğini söyledi.

Uğur Şahin virüsün hayatımızda kalacağı süreyi açıkladı

"Bu virüsün bizimle kalacağı çok açık. Bu sadece 2021 ve 2022'nin geçici bir sorunu değil. Bu gelecek 10 yıl için bir zorluk oluşturuyor" diyen Şahin, 'Salgını Yenmede Uluslararası İşbirliği' konferansında yaptığı açıklamada,, "Aşıyı 10 milyondan fazla insana tedarik ettik ama hala başaracak çok şey var. Aşımızı tüm dünyadaki insanlara ulaştırmak istiyoruz. Sadece ekonomik olarak gelişmiş ülkelerin değil gelişmekte olan ülkelerin de aşıya eriştiğinden emin olmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Şahin, BioNTech'in kanser için immünoterapi tedavileri geliştirmek amacıyla kurulduğunu belirterek, geçen yıl ocak ayında salgının farkına varmalarıyla bir şeyler yapma sorumluluğu hissettiklerini dile getirdi. 

Çalışmaya başladıklarında aşının başarılı olacağına dair hiçbir kanıtın bulunmadığını ifade eden Şahin, projenin finansmanı ile ilgili de şunları söyledi:

"Bu projeyi nasıl finanse edeceğimizi bilmiyorduk. Örnek vermek gerekirse, gelecek iki yıl için toplam bütçemiz yaklaşık 350 milyon dolardı ve projenin 1,5 milyar civarında giderinin olacağını biliyorduk."

Haberin kaynağına buradan ulaşabilirsiniz