Veysel Karani'nin torunundan İmamoğlu'na destek

Ekrem İmamoğlu, Hz.Muhammed'in Kürt din alimi Veysel Karani’ye emanet ettiği Hırka-i Şerif'i ziyaret etti. İmamoğlu'na ziyarette eşlik eden, Veysel Karani'nin torunu Gülden Samir ''Veysel Karani hayal etmiş görememiş ama biz, umuyoruz ki hayal ettiğimiz şeyi göreceğiz" dedi.

Veysel Karani'nin torunundan İmamoğlu'na destek

Ekrem İmamoğlu, Hz.Muhammed'in Veysel Karani’ye emanet ettiği Hırka-i Şerif'i ziyaret etti. İmamoğlu'na ziyarette eşlik eden, Veysel Karani'nin torunu Gülden Samir ''Veysel Karani hayal etmiş görememiş ama biz, umuyoruz ki hayal ettiğimiz şeyi göreceğiz" dedi.

Ekrem İmamoğlu, Hz Muhammed tarafından Veysel Karani hazretlerine vasiyetle emanet edilen Hırka-i Şerif'i, aynı adı taşıyan Fatih'teki camide ziyaret etti.

İmamoğlu'na ziyarette, Veysel Karani'nin 58'nci kuşak torunu Gülden Samir ve oğlu 59'ncu kuşak torun Barış Samir de eşlik etti. Anne Samir, ''Veysel Karani hayal etmiş görememiş ama biz, umuyoruz ki hayal ettiğimiz şeyi göreceğiz'' sözleriyle İmamoğlu'na desteğini iletti.

İmamoğlu'nun bu sözlere yanıtı, ''İstanbul, maneviyatı yüksek bir şehir.  Burada görev yaparken, insanın vücudunun her yerinin titremesi lazım. Bütün değerleri taşıması, ruhunda hissetmesi lazım. Gerçekten, o rüyayı gerçekleştirmek, bizim için çok kıymetli bir vazife olur inşallah'' dedi.

İmamoğlu, kendisine hediye edilen ''destimali'' (Hırka-i Şerif'i öperken kullanılan mendil) öpüp, alnına koyarak teslim aldı. İmamoğlu, ziyaretin ardından camide şükür namazını kıldı. 

Anne Samir, İmamoğlu'nu, ''Çok mutlu olduk sizi görmekle'' sözleriyle karşıladı. İmamoğlu'nun anne Samir'e yanıtı, ''Onur duydum. Çok teşekkür ederim'' oldu.

Daha sonra İmamoğlu ve Samir Ailesi, Hırka-i Şerif'in bulunduğu bölüme geçti. Burada Barış Samir, İmamoğlu'na Veysel Karani'nin Peygamberimizi ziyareti etmesi ama buluşamaması üzerine kendisine Hz. Muhammed'in vasiyeti ile emanet olarak gönderilen Hırka-i Şerif ile ilgili bilgiler verdi.

İmamoğlu ve Barış Samir Veysel Karani hazretleri ile ilgili bilgilerini ve görüşlerini paylaştı.