Yeni parti anketi: İşte Davutoğlu ve Babacan'a oy vereceklerin partilere göre dağılımı

Yeni parti anketi: İşte Davutoğlu ve Babacan'a oy vereceklerin partilere göre dağılımı

Artıbir Araştırma, Türkiye’nin gündeminde olan konulara dair bir anket çalışması yayınladı. Ankette, yeni parti kurma hazırlığındaki Ali Babacan ile Ahmet Davutoğlu hakkındaki sonuçlar dikkat çekti.

Artıbir Araştırmanın yaptığı ankete göre, Yeni parti kurma hazırlığındaki Ali Babacan ile Ahmet Davutoğlu'nun diğer partilerden alabileceği potansiyel oy miktarı açıklandı.

Ahmet Davutoğlu'nun kuracağı partiye geçebilecek potansiyel oylar partilere göre dağıldığında, %21,5 ile MHP, %12,3 AKP, %11,5 CHP, %8,6 İYİ Parti ve %3,9 Saadet Partisi'nden oy alabilecekleri görünmekte.

1-009.png

Ali Babacan'un kuracağı partiye geçebilecek oylar partilere göre dağıldığında ise sonuçlar şöyle:

MHP: %19,7

İYİ Parti: %14,4

CHP: %13,9

Saadet Partisi: %10,8

HDP: %10,2

AKP: %7,3

2-007.png

Öte yandan, anketi cevaplayanlara "Sizce Türkiye'de erken seçime gidilmeli midir?" sorusu yöneltildi. Vatandaşların %57'si "Hayır gidilmemelidir" yanıtını verirken, %34,7'si "Erken seçime gidilmelidir." görüşünü savundu. %7'lik bir bölüm "Fikrim yok" diyerek çekimser kalırken, %1,2'lik kısım soruyu cevaplamamayı tercih etti.

3-005.png

Ayrıca, Artıbir anketinde "Ailenizin son 5 yıllık ekonomik durumu nasıl bir değişim gösterdi?" sorusu yöneltildi. Buna göre, katılımcıların %54,3'ü ekonomik durumlarının kötüye gittiğini söyledi.

6.png

Katılımcılara "Bu Pazar Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa kime oy verirsiniz?" sorusu yöneltildi. Kararsızların dağıtılması durumunda sonuç şöyle:

7.png

Öte yandan, katılımcıların %41'i bu pazar genel bir seçim olması durumunda AKP'ye oy vereceğini belirtti. Bu sonucu %26 ile CHP takip ediyor.

8.png