YPG Sözcüsü Mahmud: 'Afrin'deki gibi bir anlaşma olabilir'

Türkiye'nin Rojava’ya yönelik olası bir operasyona ilişkin konuşan YPG Sözcüsü Nuri Mehmûd, "Efrin benzeri tehlikeli bir anlaşma olabileceğini" belirtti.

YPG Sözcüsü Mahmud: 'Afrin'deki gibi bir anlaşma olabilir'

Halk Savunma Birlikleri (Yekîneyên Parastina Gel-YPG) Sözcüsü Nuri Mehmûd, Türkiye’nin Rojava’ya yönelik olası yeni operasyon ihtimallerini değerlendirdi.

Artı Gerçek’in PKK’ye yakın Rojnews’e dayandırdığı habere göre, Nuri Mehmûd, “Türk Devleti sadece Azerbaycan, Irak ve Libya konuşlanmakla kalmıyor, aynı zamanda Türkiye’nin sınırlarını genişleterek Erdoğan’ın saltanatını kurmaya çalışıyor. Türkiye’de birçok kriz var. Türk muhalefeti ve genel olarak Türk halkı faşist ve cihatçı sistemi değiştirmek istiyor. Erdoğan ise ayakta kalabilmek için sadece savaş politikası izliyor” dedi.

Suriye sessiz

Türkiye'nin bölgeye yönelik tehditlerine karşı Suriye hükumetinin "sorumsuz" ve Rusya ile İran'ın "çıkarlarına göre" hareket ettiğini söyleyen Nuri Mehmûd, Rusya’nın şimdiye kadar Suriye halkının lehine herhangi bir adım atmadığını sadece kendi çıkarlarına göre hareket ettiğini savundu.

Efrin benzeri tahlike 

Nuri Mehmûd, Efrin’de olduğu gibi "tehlikeli bir anlaşmaya varılacağını" öngördüklerini belirterek, “Rojava Devrimi'nde yaklaşık 10 yılı boyunca meşru müdafaa hakkımız çerçevesinde her türlü saldırı karşısında savunma hakkımızı kullandık. Bunun dışında hiçbir tarafa saldırmadık. Hiçbir zaman işgalcileri, IŞİD, El Kaide gibi Erdoğan ve Türkiye’ye yakın çeteleri ve onların artıklarını kabul etmedik” diye konuştu.