“Yunanistan’daki partiler bağımsızlık referandumunu destekliyor”

“Yunanistan’daki partiler bağımsızlık referandumunu destekliyor”

Eylül ayının 25'inde gerçekleşmesi planlanan Kürdistan bağımsızlık referandumuna Yunanistan'dan da destek geldi.

Yunanistan'ın muhalefet partisi Yeni Demokrasi'nin Başkan Yardımcısı Adonis Georgiadis, özgürlük için mücadele eden tüm halkları desteklediklerini belirterek, “Kürtlerin yapacağı referandumu destekliyoruz” dedi.

Rûdaw’a konuşan Adonis Georgiadis, “Parti olarak her zaman özgürlük için mücadele edenleri destekledik, desteklemeye de devam edeceğiz” ifadesini kullandı ve sözlerine şöyle devam etti:

"Biz her zaman özgürlük için mücadele eden halkları destekledik. Irak’ın istikrarını ve güvenliğini önemsiyoruz ancak Kürtlerin de referandumla kendi kaderini tayin etme hakkına sahip olduğunu düşünüyoruz. Bu anlamda yapılacak olan referandumu destekliyoruz”

Yunanistan Göçmenlerden Sorumlu Direktörü Jean-Daniel Colombani ise, “Kürdistan Bölgesi, Ortadoğu’da demokrasi ve birlikte yaşam adına örnek teşkil ediyor. Bu yüzden hiçbir Batılı ülkenin referendum sonucuna karşı çıkacağını düşünmüyorum” dedi.

“Yunanistan’daki partiler, bu anlamda Kürtleri destekliyor” diyen Jean-Daniel Colombani, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Avrupa, Amerika ve  Kanada’nın da Kürtleri desteklediğini düşünüyorum. Ortadoğu’da İsrail ve Kürdistan kadar barışçıl iki toplum daha yok. Bu sebeple yapılacak olan referandumda Kürtleri destekliyoruz.”