Zêbarî: PDK, seçimden başarılı bir sonuçla çıkacak

Hoşyar Zêbarî, PDK olarak kendilerine güvendiklerine ve seçimde iyi bir sonuç elde edeceklerine olan inancını ifade etti.

Zêbarî: PDK, seçimden başarılı bir sonuçla çıkacak
PDK Politbüro Üyesi Hoşyar Zebari, Irak seçim çalışmaları kapsamında basına açıklamalarda bulundu. Zebarî konuşmasında şu ifadelere yer verdi,” Bazı taraflar burada ve orada hakkımızda konuşuyor ve bazı zamanlarda bize karşı zor kullanıyorlar. Fakat bizler PDK olarak söz konusu polemik ve ağız dalaşına girmedik. Çünkü biz sabırlıyız. Ama şunu da bilsinler ki hepsinin ağzının cevabını da verebiliriz. Helbet bu kural, seçimlerde PDK siyasetinin bir kuralı.”
 
"Birkaç gün sonra seçim çalışmalarımız yoğun bir şekilde sürecek"
 
Zêbarî, PDK’nin sakin bir şekilde seçim çalışmalarını yürüttüğünü ve parti olarak neyi ne zaman yapacaklarını bildiklerini söyledi.Öte yandan Zêbarî,” Birkaç gün sonra PDK’nin seçim çalışmaları daha yoğun bir şekilde sürecek. Bazı yeni kararlar da alınacaktır” dedi.
 
Hoşyar Zêbarî partilerinin aday profilleri hakkında da şöyle konuştu,” Bütün adaylarımız Başkan Barzani ve PDK’nin üyeleridir. Adaylarımız, herhangi bir ailenin, aşiretin veya bölgenin adayları değiller”
 
"Kendine güvenen halkı temsil etmeli"
 
Hoşyar Zebari yapılacak seçimlerin niteliği hakkında da şu ifadeleri kullandı,” Bu sefer yapılacak seçimlerin daha öncekilerden farkı var. Çünkü hem içeriden hem de uluslararası anlamda sert bir şekilde gözlenecek. Maalesef Kürtler arasında bazı kimseler var ki Kürdistan’ın kazanımları ve haklarının ortadan kalmasını istiyor. Bu yüzden kendine güvenenler, halkı temsil etmeli.”
 
Zêbarî: PDK kendine güveniyor
 
PDK Politbüro Üyesi Hoşyar Zebari seçime dair son olarak şunları söyledi,” PDK, kendine güveniyor. Biz kendimize güveniyoruz. İyi sonuçlar elde edeceğiz. Çünkü bizler büyük ve iyi bir başarı ve tarihe sahibiz. Herkes vicdanı ile oy kullanmalı.”
 
Basnews