DBP'li Aydeniz ile ilgili fezlekeler, komisyonda

Meclis Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyon, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz hakkında “kamu görevlilerine görevlerini yaptırmamak için direnme” ve “fiziki ve sözlü şiddette bulunma” iddialarını içeren 5 ayrı dokunulmazlık dosyasını görüşmek üzere bugün toplandı.

DBP'li Aydeniz ile ilgili fezlekeler, komisyonda

Karma Komisyon, AK Parti Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt başkanlığında bir araya geldi. Beyazıt, "Milletvekillerine tanınan dokunulmazlık, milletvekillerinin şahıslarına tanınmış bir suç işleme özgürlüğü olarak görülemez" değerlendirmesinde bulundu.

DBP'li Aydeniz'in, Karma Komisyonda hakkında en fazla dokunulmazlık dosyası bulunan milletvekili olduğunu bildiren Beyazıt, "Gündemimize aldığımız dosyalar Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz'in tekrar mahiyeti gösteren ve kamuoyunda infiale sebep olan, kamu görevlilerine görevlerini yaptırmamak için direnme ile fiziki ve sözlü şiddette bulunma iddialarını içeren dosyalar” bilgisini paylaştı.

Beyazıt, "Dosyalarda yer alan suçlamalar iddia niteliğinde olup komisyonumuzun görevi de ilgili milletvekilinin suçlu olup olmadığının değerlendirilmesi ve yargılanması değildir. Komisyonumuzun ve kuracağımız hazırlık komisyonunun görevi dosyaları incelemek ve gerekli görülürse yargılamanın önünü açmak ya da kovuşturmanın milletvekilliği sıfatının sona ermesine kadar ertelenmesine karar vermek olacaktır" dedi.

Karma Komisyon toplantısı, basına kapalı devam etti.

Ne olmuştu?

Salihe Aydeniz’in geçtiğimiz günlerde İmralı Cezaevi’nde tutulan Abdullah Öcalan’ın ailesi ve avukatlarıyla görüştürülmesi için İstanbul Kadıköy’de düzenlenen eyleme izin vermeyen polislerden birine yumruk attığı iddia ediliyor.