Katalanlar ve Ermenilerden, Kürdistan'ın bağımsızlığına destek

Katalanlar ve Ermenilerden, Kürdistan'ın bağımsızlığına destek
Katalanlar ve Ermenilerden, Kürdistan'ın bağımsızlığına destek

KRD News

Kürdistan Bölgesel Hükümeti’nin ABD temsilcisi Bayan Sami Abdul Rahman, ABD’nin başkenti Washington’da Ermeni Ulusal Komitesi yetkilileri ve Katalanya Hükümetinin ABD temsilcisi ile bir araya geldi.  

Amerikan Ermeni Ulusal Komitesi’ni (ANCA) ziyareti sonrası Ermenistan’ın Kürdistan Bölgesinde temsilcilik açmasını beklediklerini söyledi. Amerikan Ermeni Ulusal Komitesini (ANCA) ziyaret eden Kürdistan’ın ABD Temsilcisi Bayan Sami Abdul Rahman, burada Kürdistan'ın ulusal ve demokratik hedeflerine yönelik toplantıda ANCA yetkilileri ile bir araya geldi.

ANCA Başkanı Aram Hamparian ile bir araya gelen Bayan Sami Abdul Rahman’a Amerika’daki Kürt ve Ermeni toplumları arasında ortaklaşa çalışmaların yürütülmesinde ön ayak olan Dasko Shirwani de katıldı.

Ziyarete ilişkin Amerikan Ermeni Komitesinin resmi sayfasından yayınlanan bir bildiride görüşmelerin son derece olumlu geçtiğini belirtilerek, “Kürdistan Hükümeti ile Amerikalı Ermeni topluluğu arasında sıcak ve yapıcı ilişkilerin sürdürülmesine ve önümüzdeki on yıllarda Ermeni-Kürt bölgesel ilişkisinin oynayacağı kilit rol hakkında artan bir küresel farkındalığı yansıttı ve güçlendirdi.” Denildi.

Ziyaret sonrası twitter hesabından bir açıklama yayınlayan Kürdistan Hükümetinin ABD temsilcisi Bayan Sami Abdul Rahman, ANCA ziyaretinin olumlu geçtiğini ve en kısa sürede Ermenistan’ın Kürdistan’da temsilcilik açmasını beklediklerini söyledi. Katalanlar ve Ermenilerden, Kürdistan'ın bağımsızlığına destek

 

KRG ve Katalan temsilcileri Washington'da bir araya geldi

KRG, Amerika Birleşik Devletleri Temsilcisi Bayan Bayan Sami Abdul Rahman bugün Kuzey Amerika'da Katalonya Hükümeti Baş Temsilcisi Andrew Davis'i kabul etti.

Her iki taraf da ortak menfaat, özellikle Kürdistan ve Katalonya'nın bağımsızlık hedeflerine ilişkin görüş alışverişinde bulundular. Kürdistan ve Katalonya halkının gelecekleriyle ilgili referandum yapmasının demokratik bir hak olduğunu vurgulayan taraflar, yaptıkları açıklamada uluslararası toplum üyelerinin bu tür demokratik uygulamalara saygı duymasını ve desteklemelerini beklediklerini belirttiler.