Rojavalı Opera Sanatçısı: Kürtçe bilmediğim için utanıyorum.

Rojavalı Opera Sanatçısı Nermin Şevki, Kürt olmasına rağmen Kürtçe bilmediği için utandığını söyledi.

Rojavalı Opera Sanatçısı: Kürtçe bilmediğim için utanıyorum.

Şam doğumlu opera sanatçısı Nermin Şevki, Suriye ve Rojava'da yaşanan savaştan dolayı Lübnan'ın başkenti Beyrut'a yerleşmişti

Sanatçı Nermin Şevki Rudaw'a verdiği mülakatta, Kürt olmasına rağmen Kürtçe konuşamamaktan rahatsızlık duyduğunu belirterek şu sözleri ifade etti:
Kürt olmama rağmen, Kürtçe bilmediğim için çok utanıyorum. Bilmem gerekiyordu. Bunu ebeveyinlerimin benimle Kürtçe konuşmamasına bağlıyorum. Şam'da yaşıyorduk. Annem ve babam evde hep Arapça konuşuyordu. Şimdi ise onlara bana neden Kürtçe öğretmediklerini soruyorum.

Arapça, Fransızca ve İspanyolca şarkı söylemeyi sevdiğini söyleyen Nermin Şevki, "Kürtçe bilmediğim için şimdiye kadar Kürtçe şarkı da söyleyemedim. Ancak Güney Kürdistan'ı ziyaret edip bir süre orada kalmak istiyorum. Yeni çıkartacağım albümde de birkaç Kürtçe şarkı söylemek istiyorum" dedi.
Ailesi Şam'da yaşadığı için nedeniyle sık sık bu kenti ziyaret ettiğini ifade eden Nermin Şevki, "Anne ve babam benim için çok değerli, onlarla gurur duyuyorum, ilişkimiz de oldukça iyi. Suriye'de Beşar Esad'ın kontrolündeki bölgeler çok iyi, hiçbir sorun yok. O bölgelerde sanatçılar sanatlarını icra edebiliyor" diye konuştu.

Beyrut'ta sanat çalışmalarına devam ettiğini söyleyen Şevki, her gün Beyrut Operası'na prova için gittiğini söyledi.

Nermin Şevki son olarak Kürdistan Halkı'nı çok sevdiğini belirterek, "Kürtçe bilmediğim için kusura bakmayın, en kısa zamanda Kürtçe'yi öğrenmem gerekiyor" diye konuştu.