SMO'dan itiraf gibi açıklama: Rusya ile savaşıyoruz!

SMO'dan itiraf gibi açıklama: Rusya ile savaşıyoruz!

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Bizim Rusya'ya karşı herhangi bir tavrımız söz konusu değil, tek hedefimiz rejim. Ateşkesi ihlal eden gruplardır" dese de, İdlib'de Suriye ordusuna karşı başlatılan askeri harekat sırasında hayatını kaybeden Türkiye askerlerini Rus güçlerinin vurduğunu gösteren görüntüler medyanın gündeminde.

Türkiye operasyonlarda cihatçı grupların da içinde bulunduğu Suriye Milli Ordusu'nu (SMO) kullanırken, SMO sözcüsü, Rusya ile savaşta olduklarını kabul etti ve, "Dünyanın en güçlü 2'inci ordusuyla savaşıyoruz, İdlib için canımızı vermeye hazırız" dedi.

Independent Türkçe'nin haberine göre, daha önce Fırat Kalkanı, Zeytindalı ve Barış Pınarı olarak isimlendirilen, Türkiye'nin Suriye'ye düzenlediği askeri harekatlarda kullanılan SMO'nun sözcüsü Naci Mustafa, 'savaşa hazır' olup olmadıklarına dair, "Yıllardan bu yana gerek Doğu Guta’da, gerek Halep’te gerek Humus'ta savaşan askerleden oluşan bir orduyuz. Tecrübemiz tam Hazır olmamamız için hiçbir sebep yok. Bu halkı savunmak için canlarımızı feda edeceğiz. Rusya, İran, Hizbullah ve rejim karşısında halkımız için şehit olmaya hazırız" dedi.

Rusya'ya karşı savaşta olduklarını itiraf eden Mustafa şunları söyledi:

"Rusya daha önce ‘Biz yardım etmeseydik Esed 2 hafta içinde düşerdi’ açıklaması yaptı. Esed’i kurtarmak için tüm imkanlarını seferber etti. Rusya dünyanın en güçlü 2. ordusu ve biz dünyanın süper gücüne karşı savaşıyoruz. Bölgeleri gelişmiş savaş uçaklarını kullanarak ele geçirebiliyorlar ve bizim savaş uçaklarımız yok."