Süleymaniye'nin Şarbajer ilçesine bağlı bir köy SİHA'larca bombalandı

Süleymaniye’nin Pencwin ve Şabajer ilçeleri arasındaki Asos Sıradağları eteğinde yer alan Spidar köyü SİHA’larca iki kez bombalandı.

Süleymaniye'nin Şarbajer ilçesine bağlı bir köy SİHA'larca bombalandı

Süleymaniye’nin Pencwin ve Şabajer ilçeleri arasındaki Asos Sıradağları eteğindeki Spîdar köyü bugün 18:00 sularında hangi ülkeye ait olduğu tespit edilemeyen Silahlı İnsansız Hava Araçları’nca (SİHA) bombalandı.

Adının açıklanmasını istemeyen Spidar köyü sakinin Rûdaw’a verdiği bilgiye göre; köy akşam saatlerinde iki kez bombalandı. Köy sakinin belirtiğine göre SİHA’lar köyün alt tarafından geçen dere boyunu, ikinci kez ise köy içerisindeki boş bir evi bombalandı. Bombardımanda herhangi bir can kaybı yaşanmadı.

Geç saatte kadar SİHA’ların köy üzerinde uçtuğu belirtildi.

Öte yandan Rûdaw’a konuşan Çwarte Sağlık Müdürü Awat Mahmud, bombardımanda herhangi bir can kaybı ve yaralanmanın yaşanıp yaşanmadığına ilişkin henüz kendilerine bir bilgi ulaşmadığını kaydetti.

Spidar köyü Şarbajer ilçesinin Zelan nahiyesine bağlı bir köy. Şimdiye kadar köy bu SİHA’karca bombalanmamıştı.

Köyde yaklaşık 70 hane bulunuyor. Ancak kış aylarında alt yapı hizmeti olmadığı için köy halkının büyük kısmı köyü terk ederek ilçeye veya nahiyeye gidiyor. Kışları köyde sadece 3 hane halkı kalıyor.

Kürdistan Bölgesi Sivilleri Koruma Örgütü’nün (CPT) verilerine göre; 2015 tarihinden bugüne TSK’ya ait SİHA’lar Süleymaniye’nin Şarbajer ilçesine bağlı köyleri ve çevresini 197 kez bombaladı. Qamış köyündeki bombardımanda 2 sivil yaşamını yitirdi.