Yekgırtu liderinden PKK'ye: ‘Başarılı olamaz'

Yekgirtu lideri Selahaddin Behaeddin, Şengal'e yardım amacıyla gelen PKK'nin, Kürdistan Bölgesi'nin bir bölümünü alıp kendi mülkü ilan etmesinin yanlış olduğunu kaydetti.

Yekgırtu liderinden PKK'ye: ‘Başarılı olamaz'

Kürdistan İslami Birlik lideri Selahaddin Behaeddin Soran ilçesinde bugün düzenlenen bir seminerde yaptığı konuşmada, Şengal'de yaşanan olaylar ve Kürdistan Bölgesi'nin bağımsızlığı konularına değindi.

PKK'nin Şengal'deki varlığına ilişkin Behaeddin,PKK Şengal, Kerkük ve diğer bölgelerin kurtarma operasyonlarında yer almakla çok iyi bir iş çıkardı ve saygı duyulmalıdır. Ancak eğer ki bunu Kürdistan Bölgesi'nin bir kısmını kendi mülkü olarak ilan etmek için yaptıysa yanlıştır ve başarılı da olamaz. Bu nedenle ilk mekanizma diyalog olmalıdır. İlk mekanizma silah olmamalı, Kürt'ün Kürt'e silah doğrtultması zaten çok ayıptır” diye konuştu.

Melesenin diyalogla çözüme kavuşturulması gerektiğini belirten Yekgırtu Lideri "Ne yazık ki Kürtler kardeş savaşından ve Kürt'ün Kürt'ü öldürmesinden ibret almıyor. Anlaşmazlıklar asker ve silahla çözüme kavuşamaz. Mesele zaten karmaşık, bu nedenle ancak karşılıklı diyalogla çözüme kavuşturulabilir” dedi.

Bağımsızlığın sadece siyasilerin meselesi olmadığını söyleyip "Bu, milletin tercihine sunulmalı” şeklinde konuşan Yekgırtu lideri Selahaddin Behaeddin, "Reform devam etmeli ve bütün taraflar çemberin içerisinde yer almalıdır. Reformla parelel bağımsızlık için de adım atılmalıdır. Yani biri yapılırken diğerinin durdurulmamalı” ifadesinde bulundu.