ABD'den Suriye'de iki bölgeye operasyon hazırlığı

Deyrezzor bölgesindeki Suriyeli bir askeri kaynağın verdiği bilgilere göre, Tahran ile Şam arasında karayolu bağlantısını kesmek isteyen ABD, Ebu Kemal ve El Mayaden kasabalarını ele geçirmek için büyük bir operasyona hazırlanıyor.

ABD'den Suriye'de iki bölgeye operasyon hazırlığı

Deyrezzor bölgesindeki Suriyeli bir askeri kaynağın verdiği bilgilere göre, Tahran ile Şam arasında karayolu bağlantısını kesmek isteyen ABD, Ebu Kemal ve El Mayaden kasabalarını ele geçirmek için kapsamlı bir operasyona hazırlanıyor.

Bugün bazı basın organlarında yer alan ABD öncülüğündeki Koalisyon güçlerinin Ebu Kemal kasabasında bulunan İran Devrim Muhafızlarını bombaladığı şeklindeki iddiaların doğru olmadığını dile getiren kaynak, bununla birlikte Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile Suriye Arap Ordusu arasında Ebu Kemal yakınlarında çatışma çıktığı şeklindeki haberlerin de gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

Bölgede tansiyonun yüksek olduğuna dikkat çeken kaynak, Suriye Ordusu ile Haşdi Şabi güçlerinin ABD'nin Ebu Kemal ve El Mayaden kasabalarını ele geçirmek için kapsamlı bir operasyon hazırlığında olduğuna inandıklarını dile getirdi.

Suriye Ordusu, ABD'nin Ebu Kemal'i ele geçirmek suretiyle İran'ın Tahran, Bağdat ve Şam arasındaki uluslararası karayolunu kullanmasının önüne geçmeyi istediğini düşünüyor.

İran, ABD yaptırımları nedeniyle Suriye'ye petrol ulaştırma yollarının tıkanmasının yanısıra Hizbullah gibi müttefiklerine askeri destek vermekte zorlandığı için bu yolu açma konusunda son derece istekli davranıyor.