Alî Avnî: PKK, Süleymaniye'deki gösterilere Lahûr Cengî'nin talebiyle katıldı

PDK Yönetim Kurulu üyesi Alî Avnî, Lahûr Cengî’nin talebi üzerine PKK’nin Süleymaniye’deki şiddet olaylarına katıldığını söyledi.

Alî Avnî: PKK, Süleymaniye'deki gösterilere Lahûr Cengî'nin talebiyle katıldı
Geçtiğimiz günlerde birçok parti ve hükümet binasının yakılması ve 2 peşmerge ile 10 göstericinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan Süleymaniye’deki şiddet gösterilerine ilişkin yorumlar devam ediyor.
Maaşların zamanında ödenmemesini protesto etme amacıyla başlayan gösteriler daha sonra bazı provakatif girişimlerle şiddet olaylarına dönüşmüştü. Göstericilerin arasında bazı silahlı kişilerin olduğu sosyal medya paylaşımlarından ortaya çıkmıştı. Yetkililerden yapılan açıklamalarda gösterilerde sivil olmayan kişilerin olduğu belirtildmişti. Birçok siyasi yorumcu ise gösterilerde PKK üyeleri ve taraftarların olduğu ve gösterilerin provoke edildiği yönünde açıklamalar yapılmıştı.
 
Konu hakkında BasNews’e konuşan PDK Yönetim Kurulu üyesi Alî  Avnî, “PKK kendi başına bunu yapmaz. YNK Eş Başkanı Lahûr Cengî’nin ve bazı kesimlerin talebi üzerine gösterilere müdahale ettiler” dedi.
 
Süleymaniye’de göstericilere ateş açılması üzerine ise Alî Avnî, “Süleymaniye’de kimse Lahûr Cengî’nin talimatı ve isteği olmadan bir şey yapamaz. Göstericilere ateş açanlar Cengî’nin talimatıyla ateş açmışlardır. Bu bölgede böylesi olaylar ilk kez olmuyor” yorumunda bulundu.  
 
PDK’li yetkili, Lahûr’un Süleymaniye’yi ateş içerisine atarak kendini hakim kılmak için böyle davrandığını belirterek, “Hükümeti dinlemiyor ve kötülüklerine, kaçak işlerine devam ediyor” dedi.
/ Basnews