‘Ali Babacan yeni parti için harekete geçti’

‘Ali Babacan yeni parti için harekete geçti’

AKP, yeniden tekrarlattığı İstanbul seçimlerinde büyük bir yenilgi aldı. CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu, AKP’nin adayı Binali Yıldırım’dan 806 bin oy fazla alarak iktidar partisine 2002 yılından bu yana en büyük hezimeti yaşadı. Seçim sonuçlarının ardından iktidara yakın medyada yazan gazetecilerden “Şimdi hesap vakti” değerlendirmeleri gelirken, AKP’nin sandıktan çıkan sonuca göre önümüzdeki dönem nasıl bir politika izleyeceği merak ediliyor.

AKP’li küskün ve muhalifler Ali Babacan ile Ahmet Davutoğlu’nun da iki ayrı parti kuracağı iddiaları artık bir sır değil. AKP’nin İstanbul’da aldığı büyük seçim yenilgisinin de küskünlerin kuracağı yeni parti çalışmalarını hızlandıracağı belirtiliyor.

Fox TV’de konuşan gazeteci Deniz Zeyrek de Ali Babacan’ın parti kurmak için düğmeye bastığını söyledi. Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de Ali Babacan’ı desteklediğini ifade eden Zeyrek, “Ali Babacan liderliğinde bir parti kurulacak. Gül biraz daha Onursal Genel Başkan konumunda olacak” dedi.

Zeyrek, yeni parti kurulacağını Cumhurbaşkanı Erdoğan’a söyleme görevinin de Ali Babacan’a verildiğini belirtti. Zeyrek “İstanbul seçimleri nedeniyle boşalan Ankara'da hareketli olan olay Ali Babacan'ın parti kurmasıydı. Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu'na ise mesafe koydu” ifadelerini kullandı.

AKP'de üç dönem Manisa Milletvekiliği yapan ve partide Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Selçuk Özdağ da 23 Haziran seçimi sonrası yaptığı çıkışla gündeme gelmişti. Özdağ, eksi başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yeni parti imasında kullandığı “Ya Yeni hâl, ya yeni hâl” ifadesini kullanarak, şunları söylemişti:

"Bugünden itibaren siyasette kartlar yeniden karılacak ve yeni siyasi aktörler ortaya çıkacaktır. Bu seçimin en önemli sonuçlarından bir taneside budur.”