Almanya: Kürdistan Bölgesi’ni desteklemeye devam edeceğiz

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Başbakan Mesrur Barzani’ye bir mektup göndererek Kürdistan Bölgesi’ni desteklemeye devam edeceklerini vurguladı.

Almanya: Kürdistan Bölgesi’ni desteklemeye devam edeceğiz

Kürdistan bölgesi Hükümeti’nden yapılan açıklamada, Annalena Baerbock’un 7-10 Mart tarihlerinde Kürdistan Bölgesi’ne gerçekleştirdiği ziyaretteki misafirperverliği ve dostluğu için Mesrur Barzani’ye teşekkür ettiği ve Kürdistan Bölgesi’ni desteklemeye devam edeceklerini ifade ettiği belirtildi.

İnsan haklarına verdiği önemden dolayı Başbakan Barzani’ye teşekkür eden Baerbock, mektubunda şu ifadelere yer verdi:

“İnsan haklarının, özellikle de kadın ve gazetecilerin haklarının korunmasının hükümetiniz için özel bir önem taşıdığını sizden duymaktan memnuniyet duydum. İklim krizinin etkilerini aktif bir şekilde ele alma konusundaki istekliliğinizi de memnuniyetle karşılıyorum. Bütün bunlar, insanların kendi ülkelerinde geleceği görebilmeleri için bir ön koşuldur.”

IŞİD’in 2014’teki saldırılarından kaçan mültecilerin çoğunu ağırladığı ve bunları korumaya devam ettiği için Kürdistan Bölgesi’ne teşekkürlerini ileten Baerbock; Ezidi, Hristiyan ve diğer azınlıklara mensup kişilerin kamplardaki yaşamın ötesinde bir gelecek beklentilerinin olduğuna dikkat çekti.

Baerbock, Kürdistan Bölgesi ve Irak’ın zengin kaynaklarının halkın refahı yolunda en iyi şekilde kullanması için Erbil-Bağdat ilişkilerinin yeni ve güvenilir bir temelde inşa edilmesini beklediğini ifade etti.