Avaşin ve Gare’de bombardıman: 5 PKK'li hayatını kaybetti

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Kürdistan Bölgesi toprakları içerisindeki Avaşin ve Gare'ye düzenlenen hava operasyonlarında 5 PKK’linin yaşamını yitirdiğini bildirdi. HPG de Avaşin’de 5 üyesinin “kimyasal silahlarla zehirlenerek” hayatını kaybettiğini aktardı.

Avaşin ve Gare’de bombardıman: 5 PKK'li hayatını kaybetti

Türkiye Milli Savunma Bakanlığının Twitter hesabından yapılan açıklamada, Avaşin bölgesine düzenlenen hava harekatında 3 PKK'linin öldürüldüğü belirtildi.

Bakanlık bir başka açıklamada, TSK ve MİT'in koordineli çalışmasıyla Gare dağı bölgesinde gerçekleştirilen hava harekatında 2 PKK’linin daha hayatını kaybettiği ifade edildi.

Her iki bölgede yaşanan kayıplara ilişkin PKK'den henüz bri açıklama yapılmadı. 

HPG’den açıklama

Öte yandan PKK’nin askeri kanadı HPG, TSK’nın 5 Ekim günü Avaşin’de “kimyasal silah” kullandığını ve burada gerçekleştirilen operasyonda 5 üyesinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi’nden yapılan açıklamada, sözkonusu bölgede hayatını kaybedenlerin “Cumalî, Çavrê, Amara, Mahîr ve Dilvîn” kod adlı örgüt üyeleri olduğu kaydedildi.

Ancak Türkiye tarafından "kimyasal silah kullanıldığı" yönündeki haberlere ilişkin herhangi bir açıklama gelmedi.

HPG açıklamasında ayrıca, 8 Ekim günü Metina, Zap, Avaşin ve Gare bölgelerinin savaş uçakları ve helikopterler tarafından bombalandığı bilgisine yer verildi.

Sınır bölgesinde operasyonlar sürüyor

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı, 28 Mayıs 2019'da Erbil’in Soran ilçesine bağlı Sidekan kasabası sınırında bulunan Hakurk bölgesinde Pençe Operasyonu'nun başlatıldığı duyuruldu.

Karadan başlatılan operasyon kapsamında TSK unsurları Hakurk’un birçok stratejik tepesine mevzilendi.

Bakanlık bir yıl sonra 17 Haziran 2020’de Duhok’un Zaho ilçesi sınırında bulunan Haftanin'de PKK’ye yönelik “Pençe Kaplan” adıyla karadan operasyon başlattığını duyurdu. Operasyon kapsamında TSK unsurları sınırdan kilometrelerce içeri geçip askeri üs kurdu.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bu yıl da 23 Nisan'da Duhok’un Amedi ilçesi sınırları içerisindeki Metina, Zap ve Avaşin-Basyan’da “Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım” adıyla operasyon başlattı.

/Rudaw