Bafıl Talabani’den Süleymaniye saldırısı açıklaması

Bafıl Talabani, Süleymaniye Uluslararası Havalimanı’nın yakınlarına düzenlenen hava saldırısına ilişkin açıklama yaptı.

Bafıl Talabani’den Süleymaniye saldırısı açıklaması

Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Başkanı Bafıl Talabani, dün akşam Süleymaniye Uluslararası Havalimanı’nın yakınlarına düzenlenen hava saldırısını “şiddetle” kınadı.

Kürdistan Bölgesi'nin huzurunun bozulmasını "kırmızı çizgi" olarak niteleyen Talabani, "Ya Kürdistan ya ölüm" dedi.

“Yabancı uşakların Süleymaniye sınır güvenliğini bozmaya yönelik kısır girişimini şiddetle kınıyoruz” diyen Talabani, “Kürdistan Bölgesi ve Süleymaniye'nin huzurunun bozulması kırmızı çizgidir” ifadelerine yer verdi.

Kürdistan Bölgesi ve Irak sınırlarının ihlal edilmesinin yeni bir gelişme olmadığını belirten Talabani, “Süleymaniye, tarihi ve halkıyla kentin itibarını lekelemek ve halkının hayatını mahvetmek için bir kesimin kurduğu boş hayal gücünden çok daha büyük ve çok daha kahramandır” diye belirtti.

Partilerinin halkın menfaatlerini korumak için geçmişte sabırlı davrandığını aktaran YNK Başkanı Bafıl Talabani, “Otoriter bir hükümetin gölgesindeki bir siyasi partinin bazı güvenlik birimlerinin devam eden uygunsuz davranışları tüm sınırları aşmış ve durumu çıkmaza sokmuştur” ifadelerini kullandı.

“Kürtlüğümüzle gurur duyuyoruz” diyen Bafıl Talabani, “Gönlümüzde Kürdistan var ve halkımızın hayatı için tüm tehlikelere göğüs gerdik, geriyoruz. Kürdistan Bölgesi ve Süleymaniye'nin huzurunun bozulması kırmızı çizgidir” dedi.

Bafıl Talabani, “Bir kez daha ve daha yüksek sesle söylüyoruz: Ya Kürdistan ya ölüm” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Ne olmuştu?

Dün, Süleymaniye Uluslararası Havalimanı’nın yakınlarında bir patlama meydana gelmiş ve patlamanın hedefinin DSG Genel Komutanı Mazlum Kobani olduğu belirtilmişti.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG), Mazlum Kobani’nin hedef alındığına yönelik iddiaları yalanlamış ve “Genel komutanımız görevinin başındadır. Bu tür haberler, Kürdistan Bölgesi'ndeki bazı güçlere karşı siyasi şantaj amacı taşımaktadır” ifadelerine yer vermişti.

ABD’den açıklama

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Sözcüsü Joe Buccino, hedef alınan konvoyda ABD askerlerinin de olduğunu açıkladı.