Başbakan Barzani'den Süleymaniye'de,önemli mesajlar Bize karşı sistematik bir şekilde uygulanan düşünce terörünü mezara gömeceğiz

Kürdistan Başbakanı ve Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani, bazı tarafların Irak parlamentosu seçimlerini KDP’ye saldırmak için fırsat olarak gördüğünü belirterek, “Sizin yardımınızla KDP’ye karşı sistematik bir şekilde uygulanan düşünce terörünü mezara gömeceğiz” dedi.

Başbakan Barzani'den Süleymaniye'de,önemli mesajlar Bize karşı sistematik bir şekilde uygulanan düşünce terörünü mezara gömeceğiz

Kürdistan Başbakanı ve Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani, bazı tarafların Irak parlamentosu seçimlerini KDP’ye saldırmak için fırsat olarak gördüğünü belirterek, “Sizin yardımınızla KDP’ye karşı sistematik bir şekilde uygulanan düşünce terörünü mezara gömeceğiz” dedi.

 

Neçirvan Barzani seçim kapmanyası çerçevesinde Süleymaniye’de partisinin il teşkilatı tarafından süzenlenen mitingde konuştu.

Sözlerine ünlü Kürt şair Şeyh Rıza Talabani’nin bir şiiriyle başlayan Barzani, Kürdistan’ın “Kültür Başkenti” olan Süleymaniye’de olduğundan dolayı mutlu olduğunu dile getirdi.

Süleymaniye halkının Mele Mustafa Barzani ve diğer Barzanilere karşı gösterdiği samimiyet ve bağlılığa değinen Barzani, “Eylül ve Mayıs devrimlerine katılarak canını feda eden peşmergeler, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ile Süleymaniye arasında kopmaz bir bağ kurdu. Bu bağ sonsuza dek var olacaktır” dedi.   

Irak genel seçimleri için propaganda süreci içersinde olduklarını hatırlatan Neçirvan Barzani, “Burada açıkça KDP ve Süleymaniye’yi ilgilendiren bazı konulara değinmek istiyorum. Propaganda sürecinde Irak’ın genel durumu ve Kürdistan ile ilişkilerini anlatmamız gerekirken bazı kişi ve taraflar bu şehirde KDP’ye karşı düşünce terörü uyguluyor. KDP tarihinin altın sayfalarını yazan bir kentte KDP’ye karşı düşünce terörü siyaseti yürütülüyor” ifadelerini kullandı.

Barzani sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz bir defa KDP’liysek siz iki defa KDP’lisiniz. Siz herkesten daha çok Mele Mustafa Barzani’nin davasına bağlısınız. Çünkü siz KDP’ye karşı sistematik düşünce terörünün yürütüldüğü bir şehirde yaşıyorsunuz. Bu nedenle Sayın Başkan Barzani ve KDP yönetimi adına size teşekkür ediyorum. Sizlere bu müjdeyi de vermek istiyorum, bize karşı uygulanan bu düşünce terörü yok olmaya mahkumdur, yok olacaktır.

PDK’nin bütün kadro ve taraftarlarına da şunu söylüyorum; bu düşünce terörünün tamamiyle mezara gömülmesi için siz de daha fazla güçlü olun. Bu şekilde Süleymaniye kenti birlik, beraberlik, huzur ve refaha kavuşsun.

Onlar Süleymaniye’nin popülizm kenti olduğunu sanıyor. Onlar Süleymaniye’nin partiler arası çelişkileri sevdiğini sanıyor. Onlar kendi aralarındaki çelişki ve didişmelerle Süleymaniye’ye huzur bırakmadılar, bu kente hayatı zehir ettiler. Onlar Süleymaniye’yi Kürdistan’dan koparmaya çalıştılar.  Onlar Süleymaniye halkının Kürt olmayan iktidarlara karşı sessiz kalacağını ve Kürdistan’daki iktidara karşı da çok sert olacağını sanıyor. Onlar Süleymaniye halkının ödediği bedellere saygı duymuyor ve bu kentin tarihi, halkını ve geleneğini tanımıyorlar.”

Konuşmasının devamında Süleymaniye halkının bağımsızlığa destek verdiğini ifade eden Neçirvan Barzani, “Geçen 4 yılda KDP bir kez daha Kürdistan halkının hakları için Bağdat’ta olduğunu ıspatladı. Kürsü ve iktidar için değil. Sadece birlik ve beraberliğimiz için Bağdat’ta kendi yetkilerimizden de vazgeçtik çünkü bizim amacımız Kürdistan halkının anayasal haklarını savunmaktır. Bağdat’a gidip o kürsülerde oturmak değil” dedi.

“Erbil, Duhok ve diğer Kürdistan kentleri için proje ve düşüncelemiz neyse Süleymaniye için de aynıdır” diyen Barzani konuşmasına şunları ekledi:

“KDP’ye desteğiniz size daha büyük hizmetler sunmamız için bize daha fazla imkan sağlıyor. Biz Süleymaniye için yapılan tüm hizmet projelerine destek verdik ve bunu kendimize görev bildik. Bilim, sağlık, turizm, altyapı ve diğer tüm alanlarda, diğer bölgelerde ne yapılmışsa aynısının Süleymaniye’de de yapılması için çalıştık. Biz bu hizmetlerden bahsetmedik, çünkü bunu minnet değil görev bildik.

Fakat bazı kişi ve taraflar bu durumu farklı yönde kullanmaya ve çarpıtmaya çalışıyor. Bu seçimleri KDP’ye saldırmak için kullanmak istiyorlar. Kendi yenilgilerini KDP’ye mal etmeye çalışıyorlar. Burada sizin huzurunuzda onlara ‘artık yeter’ diyoruz. Partiler arası çekişmeler ve Süleymaniye’de KDP’ye karşı başlatılan düşünce terörü size daha fazla hizmet etmemizin önünde engel olmaya çalışmıştır.”

KDP Başkan Yardımcısı partisine karşı yürütülen kampanyayı, “sorumluktan kaçış” sözleriyle değerlendirerek, “Bazı partiler Süleymaniye’ye karşı savaşıyor ama biz Süleymaniye için savaşıyoruz” diye konuştu.   

Neçirvan Barzani Kürdistan’ın mazlum yüzü olan Helepçe için de çok çalıştıklarını ve kent statüsü kazandırdıklarını söyledi.