Başkan Barzani: Kürdistan halkının iradesi güçlüdür!

Başkan Mesud Barzani, Kürdistan halkının iradesinin düşmanın savaş uçaklarından daha güçlü olduğunu belirtti.

Başkan Barzani: Kürdistan halkının iradesi güçlüdür!

Başkan Mesud Barzani, Kürdistan halkının iradesinin düşmanın savaş uçaklarından daha güçlü olduğunu belirtti.

Başkan Mesud Barzani, 9 Haziran 1963 yılında Zaim Sıddık tarafından Süleymaniye’de bir grup Kürdün şehit edilmesinin yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Mesud Barzani, 9 Haziran 1963 yılında Zaim Sıddık tarafından Süleymaniye’de 100’den fazla Kürt gencinin şehit edilmesi ve 9 Haziran 1985’te Zewe sığınmacılarının dönemin Irak hükümeti tarafından bombalanmasının yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Barzani, mesajında şu ifadeleri kullandı:

“9 Haziran 1963’te Süleymaniyeli bir grup özgürlük sevdalısı Kürt, milli değerlerinin aşağılanmasını kabul etmediği için dönemin celladı Zaim Sıddık tarafından şehit edildi ve kendi kanlarıyla cesaret ve teslim olmama dersi verdiler.

9 Haziran 1985 yılında da Kürtler başka bir felaketle yüz yüze kaldı. 1985 yılında bugün gibi bir günde dönemin Irak rejimi savaş uçakları Zêwe sığınmacılarını bombaladı. Bu suç işlenirken çok sayıda günahsız kadın ve çocuk sığınmacı şehit olup yaralandı.

Düşman kadın ve çocukları yakıp, şehit ederek zafer elde edeceğini ve Kürdistan halkının iradesini kıracağını zannediyordu. Ancak Zewe felaketi herkese şunu gösterdi ki, düşmanın ateşi ve savaş uçaklarından güçlü olan mücadele eden Kürdistan halkının iradesidir. Bu büyük irade tekrar vicdansız düşmana galip geldi.

Her iki 9 Haziran felaketinin şehitlerine ve tüm özgürlük yolu şehitlerine binlerce selam olsun.”