Başkan Neçirvan Barzani: İran için tehdit unsuru olmayacağız

Başkan Neçirvan Barzani, İran ile Kürdistan Bölgesi arasındaki ilişkilerin iyi düzeyde olduğuna dikkat çekerek, “İran için tehdit unsuru olmayacağımızı bir kez daha yinelemek istiyoruz” dedi.

Başkan Neçirvan Barzani: İran için tehdit unsuru olmayacağız

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani Kirman’daki bombalı saldırılarda hayatını kaybedenler için taziyelerini iletmek üzere başkent Erbil’deki İran’ın Erbil Başkonsolosluğunu ziyaret etti.

Ziyaret sonrası basın mensuplarına konuşan Başkan Neçirvan Barzani, “IŞİD terörü bölgesel bir olgudur ve bölgemizdeki izleri mevcuttur. İranlı yetkililerle işbirliği yapmaya ve birbirimizle çalışmaya devam etmemiz konusunda hemfikiriz” dedi.

“İran İslam Cumhuriyeti önemli bir komşumuzdur ve onlarla iyi ilişkilerimizi sürdürmek istiyoruz” diyen Barzan,  “İran İslam Cumhuriyeti ile ilişkilerimizin iyi olduğunu düşünüyorum ve daha da gelişeceğini umuyoruz. Çünkü biz komşuyuz ve bunun sonucunda İran İslam Cumhuriyeti yardıma ihtiyacımız olan her yerde bize desteğini esirgememiştir” ifadelerini kullandı.

Neçirvan Barzani, “Bunu geçmişte de ifade ettiğimiz gibi; başta İran İslam Cumhuriyeti olmak üzere komşularımıza tehdit kaynağı olmayacağımızı bir kez daha vurguluyoruz” diye konuştu.

İran'ın Kırman kentinde eski Devrim Muhafızları Ordusu komutanı General Kasım Süleymani’nin kabrinin bulunduğu mezarlık yakınında gerçekleşen iki ayrı patlamada 84 kişi yaşamını yitirdi.