Batman Valiliği HDP'nin afişlerini 'kışkırtıcı' buldu

HDP'nin "Herkes için adalet" kampanyası kapsamında Batman’da asmak istediği afişler, valilik tarafından "kışkırtıcı ve tahrik edici" olduğu gerekçesi ile asılmasına izin verilmedi.

Batman Valiliği HDP'nin afişlerini 'kışkırtıcı' buldu

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman İl Örgütü, parti genel merkezlerince başlatılan "Herkes için adalet" kampanyası kapsamında kentin farklı yerlerinde bulunan billboardlara asmak istediği yazılı  afişlere izin verilmedi.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yapan HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş, “Batman Valiliği bilbordlara  ‘Herkes İçin Eşitlik, Herkes İçin Adalet’ afişlerinin ‘Halk arasında hukuk sistemize karşı olumsuz algı oluşturabileceği’ gerekçesiyle asılmasını engelledi” dedi.

Beştaş, “Adaletsizliğe, eşitsizliğe maruz kalmak değil ama bilboardlarda okumak suç ve Yasak...!” ifadelerini kullandı.

HDP’nin hazırladığı afişlerde, "Herkes için eşitlik, herkes için adalet", "Herkes için özgürlük, herkes için adalet", "Herkes için iş-aş, herkes için adalet" ve “Ji bo mafe zimanê zikmakî  destpeke edalet, Roja Zimanê Zikmakî piroz be-Anadil için, herkes için adalet, Dünya Anadil Günü kutlu olsun” sözleri yer alıyor.

"Halkı tahrik edebelir"

HDP'nin başvurusuna yanıt veren valilik, yasağın gerekçesini şöyle iletti:

"İlan ve broşürlerin içerik itibariyle halk arasında hukuk sistemimize karşı olumsuz algılar oluşturularak halkımızın tahrik edilmeye, kışkırtılmaya çalışılabileceği, bu durumun marjinal gruplarca provoke edilerek kanuna aykırı yürüyüş eylem gibi etkinlikler doğurabileceği oluşan huzur ortamı ve kamu düzenini bozabileceğinden bahse konu olan afişlerin asılması uygun görülmemiştir. Yasal olmayan etkinliğe tevessül edilmesi halinde etkinliği düzenleyenler hakkında yasal işlemlerin yapılacağı hususunda; bilgi ve gereğini rica ederim."