Demirtaş’tan DEM Parti’nin aday çıkarması kararı hakkında açıklama

HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, kendisini tutuklu bulunduğu Edirne Cezaevi'nde ziyaret eden DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık’a yerel seçimlerle ilgili değerlendirmede bulundu.

Demirtaş’tan DEM Parti’nin aday çıkarması kararı hakkında açıklama

Sakık, Demirtaş’ın “DEM Parti kimsenin payandası değil” dediğini aktardı.

Medyascope'tan Ferit Aslan'ın haberine göre, Demirtaş, kendisini ziyaret eden Sakık’la yerel seçime ilişkin konuştu. Demirtaş, Sakık’a, yerel seçimler için DEM Parti’nin derli toplu bir şekilde hazırlanması gerektiğini ve son genel seçimde yaşanan kayıpların telafi edilmesi gerektiğini belirterek, “DEM Parti kimsenin payandası değil” dedi.

Sakık, kendi adaylarıyla seçime gireceklerini söylediklerinde bazı kesimlerin bu karara, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun seçimleri kaybedeceği gerekçesiyle tepki gösterdiklerini hatırlatarak şunları söyledi:

“Şimdi kendi adaylarımız ile seçime gireceğiz diyoruz, onlar ‘İmamoğlu kaybeder’ diyorlar. Bu bizim sorunumuz değil. Bizim için önemli olan birbirine benzeyen iki bloğun kayıp ve kazancı değil, bizim için önemli olan üçüncü yol siyaseti olarak demokratik siyasetin gelişmesidir.”