Efrin’de silahlı gruplar 6 kişiyi daha kaçırdı

Türkiye’nin 20 Ocak 2018’de askeri operasyon başlattığı ve 18 Mart 2018’de kent merkezine girdiği Efrin’de silahlı çeteler 6 kişiyi daha kaçırdı. Efrin 2018’den bu yana Türkiye ve desteklediği silahlı grupların hakimiyetinde.

Efrin’de silahlı gruplar 6 kişiyi daha kaçırdı

K24’ün haberine göre; Efrin İnsan Hakları Örgütü’nden bir kaynağın K24’e verdiği bilgiye göre, Türkiye’nin destek verdiği silahlı gruplar 19 Ocak’ta Şadere köyünden Kemal Habib, Ahmed Habib ve İdris Şeref isimli 3 kişiyi kaçırdı.

Kaynak, silahlı grupların 3 kişiyi YPG ile bağlantıları oldukları suçlamasıyla kaçırdıklarını, daha sonra her birinden 300-500 dolar aldıktan sonra 5 Şubat günü serbest bıraktığını aktardı.

Ayrıca, yine SMO’ya bağlı Feyleq El-Şam grubunun da Efrin’in İska köyünden Muhyedîn Koco adında birini kaçırdığı ve akıbetinin henüz bilinmediği belirtildi.

Kaynak, yine silahlı grupların 27 Ocak’ta Hasan Hemade (75) ve Ednan İsmail Erebo (70) adında 2 yaşlıyı kaçırdığını belirtti.

Efrin'deki aktivistler, silahlı grupların sivil halkı kaçırmadaki amaçlarının Efrin’de korku yaratarak Efrinlilerin göç ettirilmesini sağlamak ve bölgenin demografik yapısını değiştirmek olduğunu söylüyor.