Erbil ve Bağdat 'Kerkük' konusunda uzlaştı

Erbil ve Bağdat 'Kerkük' konusunda uzlaştı

Kürdistan Bölgesi Hükümeti ile Irak Hükümeti Kerkük'ün durumunun normalleşmesi için anlaştı.

Irak Parlamentosu Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) bir dönem önceki milletvekili ve Kerkük'ün durumunu normalleştirme heyet üyesi Şaxewan Ebdulla KDP. İnfo'ya yaptığı açıklamada, uzlaşının ilk adımı olarak KDP'nin Kerkükte'ki ofislerinin yeniden açılması olduğunu belirtti.

Şaxewan Ebdulla konuşmasının devamında, Erbil'le Bağdat'ın, Kerkük'ün durumunun normalleşmesine ilişkin bazı konularda anlaşmaya vardığını, buna bağlı olarak KDP'nin Kerkük'e dönerek buradaki durumları normallştirme çalışmalarına katılması konusuda da uzlaşı sağlandığını ifade etti.

Ebdulla, KDP'nin normalleşmenin sağlanması için Kerkük'e dönmesinin Kerkük'te Kürtlerin yeniden bir ağırlık kazanmasını sağlayacağını dile getirdi.

Şaxewan Ebdulla, KDP'nin Kerkük'e dönmesine yönelik özellikle eski BAAS'çılar ve IŞİD'liler arasında rahatsızlığa neden olduğunu, çünkü KDP'nin Kerkük'e dönmesiyle bu kesimlerin yolsuzluklarının ve suçlarının açığa çıkacağını belirtti.

 Ebdulla açıklamasının sonunda, KDP'nin Kerkük'e dönmemesi için BAAS ve IŞİD yanlılarının rahatsızlıklarının hiç bir anlam ifade etmediğine vurgu yaptı.