Erdoğan'dan "Güvenli Bölge" açıklaması

Erdoğan'dan "Güvenli Bölge" açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Londra'da Türk vatandaşlarıyla buluşmasında konuştu. Suriye’ye yönelik konuşan Erdoğan “Güvenli bölgeyi temizlemeden oradan çıkmayacağız. Bugün kendi milli güvenliği için hiç kimsenin icazetini aramadan operasyon düzenleyen, dış politikası bağımsız bir Türkiye var. Suriye'nin topraklarında gözümüz yok ama gözü olanlar lütfen terk etsinler” dedi.

Erdoğan şunları söyledi:

“Tabii bize herkes akıl veriyor. Suriye'de sizin ne işiniz var, diyor. Bizim onlara verdiğimiz bir cevabımız var. Sizin Suriye'de ne işiniz var? Suriye'ye sınırınız var mı? 10 bin km'den oraya geliyorsunuz. 3-5 bin km'den oraya geliyorsunuz. Ama bizim 900 km sınırımız var. Biz oradayız, orayı bu teröristlerden temizleyene kadar oradan çıkmayacağız.

Bizim Suriye'nin toplarında gözümüz yok, ama gözü olanlar lütfen terk etsinler. Biz sadece 82 milyonun güvenliğini değil aynı zamanda yurt dışında yaşayan 6,5 milyon vatandaşının da güvenliğini kuruyan diplomasi güçlü bir ülkeyiz.

Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar mülteciye tek elden ev sahipliği yapan bir ülke yok.

Avrupa Birliği ne yaptı. Şu ana kadar söz verdiği halde ‘6 milyar destek vereceğim’ dediği halde sadece 3 milyar avro uluslararası SSK'larla Kızılay'a gönderdiği para var. Bizim cebimize girmiyor. Bizim şuana kadar yaptığımız yardım 30 milyar doları aştı.”


Haberin kaynağına buradan ulaşabilirsiniz