Gazeteci Sinan Aygül’den helalleştik diyen Tatvan Belediye Başkanına tepki

Gazeteci Sinan Aygül’e saldırıda tepkilerin odağında olan Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, Aygül ailesi ile helalleştiğini duyurdu. Gazeteci Aygül, “Bu dava aile davasına indirgenecek kadar basit değil" dedi.

Gazeteci Sinan Aygül’den helalleştik diyen Tatvan Belediye Başkanına tepki
Tatvan Belediyesiyle ilgili ‘yolsuzluk’ ve ‘arazi satışları’ haberleri yapan Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül, 17 Haziran’da Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani'nin koruması olan boksör Yücel Baysali ve polis Engin Kaplan’ın saldırısına uğradı. Saldırı anına gazeteci Aygül’e saldıran Yücel Baysali ve saldırıyı ayırmaya giden vatandaşları engelleyen polis Engin Kaplan “Kasten Yaralama” suçundan tutuklandı.
 
Tepkilerin odağında olan Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, dün yaptığı açıklamada Aygül’ ailesinden özür diledi. Dün “Özür” açıklaması yapan Geylani, bu gün yeni bir açıklama yaptı.
 
Tatvan’ın huzur, barış ve kardeşlik kenti olduğunu belirten Geylani, “Tatvan'mızın değerli büyükleri, kanaat önderleri ile birlikte Gazeteci arkadaşımız Sinan Aygül’ün ailesi ile bir araya gelerek Helalleştik. Birliğimiz kardeşliğimiz daim olsun İnşallah” dedi.
 
Aygül: Bu dava aile davasına indirgenecek kadar basit değil
 
Geylani’nin bu açıklamasından bir açıklama da saldırıya uğrayan gazeteci Sinan Aygül’den geldi. O ziyarette kendisinin olmadığını belirten Aygül, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:
 
“Son gelişmeler ve aileler arası yapılan "barış" törenine ilişkin açıklamamdır. Bu saatten sonra aileler sokakta birbirlerini öldürmeyecekler, kimsenin canına zarar gelmeyecek. Ancak bu dava aile davasına indirgenecek kadar basit değil, toplumsal bir davadır, evrensel değerlerin savunulması davasıdır. Bu dava benim davamdır ve yeryüzündeki bütün hırsızlar, arsızlar, faşistler bitene kadar devam edecek bir davadır.”
 
Kendisine yapılan saldırının birinci sorumlusunun belediye başkanı olduğunu belirten Aygül, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Bu şahısta ilk günden beri ailesiyle, toplumun ileri gelenleriyle herkesi araya sokarak bu işle alakası olmadığını, bu işe hiçbir dahlinin olmadığını ısrarla savunuyor. Çirkin bir iştir bu. Yapması gereken şey inkar etmesi, yada özür dilemesi değildi. En azından sorumluluk duyarak istifa etmesi gerekirdi.