Goranlı Hoşyar Abdullah'tan tuhaf açıklama

Goranlı Hoşyar Abdullah'tan tuhaf açıklama

Celal Talabani'nin liderliğindeki KYB'den ayrılarak kurulan ve İran'a yakınlığıyla bilinen Goran Hareketi Grup Başkanı Hoşyar Abdullah NRT TV'ye yaptığı açıklamada "Goran Hareketi: Kürdistan Bağımsızlık Referandumu'nun yapılmasına engel olmalıyız." dedi. 

NRT TV muhabirinin referanduma ilişkin sorusu üzerine Abdullah, Kürdistan Bağımsızlık Referandumu'na ilişkin şu ifadelere yer verdi:

"Bu referandum tehlikelidir, gerçekleşmesine izin vermemeliyiz. Eğer referandum gerçekleşirse Kürdistan halkından hiç kimse "Hayır" ya da 'Bağımsızlığa oy vermem' demez.

Bize göre tehlikelidir, kötü bir zamandır. Referandumda %98, %99 Evet oyu çıksa da, KDP ve Sayın Mesut Barzani'yi el üstüne kaldırsalar da bütün bu tehlikeler baş gösterecek.

Referandum şahsi ve parti davasıdır. Bu karşı taraflar ile yapılan yasal bir girişim değildir. Irak'ın bu referandumu onaylaması gerekiyor (ki yapılabilsin). Irak devleti kabul etmiyor, uluslararası toplum kabul etmiyor.

Yer yüzünde tek bir devlet bu referandumu kabul etmiş değil."

Kim bağımsızlığa oy verir, kim vermez sorusuna gelince, herkes oy verir. Ancak bu şahıs ve parti projesidir, biz önemsemiyoruz."