Irak Başbakanı Kazımi'den Mahmur cephesine ziyaret

Mahmur’da konuşan Irak Başbakanı Mustafa Kazımi, IŞİD mensuplarını kastederek, "Boşuna hayaler kurmayın. Pusudayız, birer birer sizi takip ediyoruz, liderlerinizi birer birer avlayacağız” dedi.

Irak Başbakanı Kazımi'den Mahmur cephesine ziyaret

Irak Başbakanı ve Silahlı Kuvvetler Genel Komutanı Mustafa Kazımi, üst düzey askeri ve güvenlik heyetiyle sürpriz şekilde Erbil ve Musul'un Mahmur ilçelerini ziyaret etti.

Kazımi’ye, Savunma Bakanı Cuma İnad, Genelkurmay Başkanı Abdulemir Yarallah, Ortak Operasyonlar Komutanlığı Komutan Yardımcısı Abdulemir Şammari ve diğer üst düzey askeri ve güvenlik yetkilileri eşlik etti.

Kazımi ve Savunma Bakanı İnad'ın askeri üniformayı andıran koyu yeşil kıyafetleri dikkati çekti.

Başkent Erbil’de Başbakan Mesrur Barzani ile görüşen Kazımi ve beraberindeki heyet, daha sonra Mahmur'a gitti.

Kazımi’ye Mahmur ziyareti esnasında Kürdistan Bölgesi İçişleri Bakanı Reber Ahmed, Peşmerge Bakanı Şorış İsmail, Peşmerge Mahmur-Gwer Cephesi Komutanı Sirwan Barzani de eşlik etti.

Mahmur'daki askeri birlikleri ziyaret eden ve genişletilmiş güvenlik toplantısına katılan Kazımi, burada yaptığı konuşmada, "Bugün bölgedeki durumu görmek ve terör tehditlerine karşı güvenlik planlarını yerinde ele almak, IŞİD terör çetelerinin kalıntılarının gerçekleştirdiği ihlalleri önlemek için Mahmur’dayız” dedi.

“IŞİD terörüne karşı mücadelenin sürmesi için güvenlik planlarının yeniden gözden geçirilmesi lazım" diyen Kazımi, “Buradan terör gruplarına şunu söylemek istiyorum; Boşuna hayaler kurmayın. Pusudayız, birer birer sizi takip ediyoruz, liderlerinizi birer birer avlayacağız. Hak ettiğiniz cezayı alacaksınız. Yer altına saklananlarınız da havadan ve karadan gözetleniyor. Tüm kuvvetlerinin cesurca karşınızda duracak. Yenilmiş IŞİD artıklarının geri dönmesine izin verilmeyecek” ifadelerini kullandı.

IŞİD’e karşı ortak operasyon başlatıldı

Bu arada Kazımi'nin ziyaretiyle eş zamanlı şekilde Peşmerge ile Irak ordusu IŞİD’e karşı ortak operasyon başlattı.

Peşmerge Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Diyala'ya bağlı Karatepe ve Germesêr olmak üzere iki cepheden Peşmerge güçleri Ortak Operasyon Komutanlığı ile birlikte terör örgütü IŞİD’in yuvalarını ve tehdidini ortadan kaldırmak için operasyon başlattı" ifadelerine yer verildi.

Peşmerge güçleri ile Irak ordusunun ortak operasyonunun, daha önce yapılan anlaşmaya göre gerçekleştirildiği kaydedildi.