Irak İçişleri Bakanı: Kazımi, Kürdistan Bölgesi ile yaşanan sorunların çözümüne hazır

Irak İçişleri Bakanı: Kazımi, Kürdistan Bölgesi ile yaşanan sorunların çözümüne hazır

Irak İçişleri Bakanı Osman Ganimi, Irak Başbakanı Mustafa Kazimi’nin Kürdistan Bölgesi ile yaşanan tüm sorunların çözümüne hazır olduğunu ifade etti.

Başbakan Mesrur Barzani, Irak İçişleri Bakanı Osman Gani ile bir araya geldi.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti ile Irak Hükümeti arasındaki ilişkilerin konuşulduğu görüşmede, Kürdistan Bölgesi idaresinde olmayan Kürdistani bölgeler ve sınır bölgelerinde koordinasyonun artırılmasının gerekliliğine vurgu yapıldı.

Görüşmede, Irak ve Kürdistan Bölgesi’nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle içerisinden geçtiği ekonomik sürece değinen Irak İçişleri Bakanı Osman Ganimi, sorunların çözümü için Erbil ve Bağdat hükümetlerinin dayanışmasının gerekli olduğunu söyledi.

Ganimi, Irak Başbakanı Mustafa Kazimi’nin Kürdistan Bölgesi ile yaşanan tüm sorunların çözümüne hazır olduğunu ifade etti.

Başbakan Mesrur Barzani ise, Irak Hükümeti ile tüm sorunların anayasal çerçevede çözüme kavuşturularak, Kürdistan Bölgesi’nin anayasal haklarını elde etmesi ve çözümün tüm Irak vatandaşlarının çıkarları çerçevesinde olması gerektiğini ifade etti.