Irak'ta güvenlik güçleri ve iç göçmenler sandık başında

Irak'ta güvenlik güçleri ile kamplarda yaşayan iç göçmenler, pazartesi günü yapılacak yerel seçimler için "özel oylama" için bugün sandık başına gitti. Güvenlik güçlerine mensup 1 milyon 2 bin 393 kişi ile Kürdistan Bölgesi’nde yaşayan 48 bin iç göçmen bugün oy kullanacak.

Irak'ta güvenlik güçleri ve iç göçmenler sandık başında

Irak’ın 15 vilayetine bugün yerel saatle 07.00'de özel oylama işlemleri başladı. Oy kullanma süreci bugün akşam 18.00'e kadar sürecek.

Oy kullanma hakkı bulunan güvenlik güçlerinden 1 milyon 2 bin 393 kişi ve Kürdistan Bölgesi’nde yaşayan 48 bin 260 iç göçmen Irak’ın farklı illerinde açılan 565 oy kullanma merkezinde oy kullanacak.

Kürtler Kerkük başta olmak üzere Musul, Diyala, Selahaddin ve Bağdat’ta farklı listelerle seçimlere katılım sağlıyor.

Irak İl Meclisi Seçimlerini İzlemek İçin Ulusal Ağlar ve Kuruluşlar Koalisyon’undan paylaşılan verilere göre, oylama süreci 3 bin 789 gözlemci tarafından izlenecek. Çok sayıda yerli ve yabancı kuruluşun aynı çatı altında buluştuğu Ulusal Ağlar ve Kuruluşlar Koalisyon’unda yer alan Shams Gözetim Ağı başkanı Hogır Çeto, diğer kuruluşlarla birlikte ortak bir operasyon odası oluşturduklarını ve seçim sürecini izleyeceklerini söyledi.

Rûdaw’a konuşan Shams Gözetim Ağı Başkanı Hogır Çeto, "Kürdistan Bölgesi’nde yapılan özel ve göçmen oylamalarını temsilcilerimiz aracılığıyla tüm illerde süreci takip ediyor ve izliyoruz" dedi.

Irak’ın genelinde yapılacak yerel seçim için 16 milyon 158 bin 788 kişi oy kullanma hakkına sahip.

Öte yandan Irak’taki güvenlik önlemleri, 18 Aralık günü seçim bitene kadar "yüksek alarm" seviyesine çıkarıldı.

Irak'ta yerel seçimler, en son 2013 yılında yapılmıştı.