IŞİD, Peşmerge mevzilerine saldırdı: 5 şehit

IŞİD tarafından düzenlenen saldırıda 5 Peşmerge şehit düştü, 4 Peşmerge de yaralandı.

IŞİD, Peşmerge mevzilerine saldırdı: 5 şehit

Peşmerge komutanlarından albay Bahtiyar Beseri, Süleymaniye’nin Kifri ilçesine bağlı Kuleco kasabasında IŞİD mensuplarının dün akşam  Peşmerge mevzilerine saldırı girişiminde bulunduğunu açıklamış, “Güçlerimiz mevzilerinde saldırıya karşılık veriyor. Sert çatışmalar yaşanıyor. Bölgeye takviye birlikler intikal ettirildi” ifadelerini kullanmıştı.

Hayatını kaybeden Peşmergelerin isimlerinin İsmail Muhammed Ferec, Neberd Said, Emin Hüseyin, İbrahim Baram ve Aras Semin olduğu öğrenildi.

Peşmerge 5’inci Piyade Tugayı komutanlarından Meriwan Azad da “Teröristler bugün akşam 22:15’te Peşmerge vezilerine yönelik bir saldırı girişimide bulunmuş. Yaşanan çatışmada 4 Peşmerge yaralanmıştır. Ayrıca Peşmergeye ait bir araç da mayına çarpmıştır. Çatışmalar devam ediyor” diye bildirmişti.

Peşmerge Bakanlığı açıklama yapmıştı

Öte yandan Peşmerge Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “IŞİD teröristleri Keleco’da Peşmerge 5’inci Piyade Tugayı’na bağlı bir askeri noktaya korkakça bir saldırı girişiminde bulunmuştur. Peşmerge saldırıya sert bir şekilde yanıt vermiş ancak ne yazık ki 4 Peşmerge yaralanmıştır” denilmişti.

Bugün ise saldırıda 5 Peşmergenin şehit olduğu bildirildi. Rûdaw muhabiri Huner Hamit'in aktardığına göre Peşmergeler saldırı esnasında yaşanan patlamada hayatını kaybetti. 

Şehit Peşmergelerin Şarezor ilçesinden olduğu kaydedildi. /Rudaw