İŞİD’in komuta üssü bombalandı

Irak, Musul'un güneyindeki antik Hatra kentinin güneyinde düzenlediği hava saldırısında çok sayıda IŞİD üyesinin öldürüldüğünü duyurdu.

İŞİD’in komuta üssü bombalandı

F-16 jetleri, bu sabah erken saatlerde, IŞİD’in "komuta ve kontrol merkezi" olduğuna inanılan Hatra'nın güneyinde yer alan 140 metre uzunluğundaki bir mağaraya hava saldırısı düzenledi. Saldırıda 7 IŞİD’li hayatını kaybetti.

Irak güvenlik kaynaklarından yapılan açıklamaya göre operasyon "güvenlik birimlerinin terörist liderleri ve bağlantılı unsurları izleme ve takip etme konusundaki saha çalışmalarının bir sonucu” gelişti.

Geçen ay da Irak hava kuvvetleri, Hatra'nın güneyinde IŞİD’e hava saldırısı düzenlemiş, saldırıda  ikisi üst düzey olmak üzere üç IŞİD üyesi öldürülmüştü.

Günler sonra, hava kuvvetleri IŞİD’de bir darbe daha indirmiş ve Selahaddin vilayetinde düzenlenen  hava saldırısında dört IŞİD üyesi öldürülmüştü.

IŞİD yine saldırdı: 3 Irak askeri öldürüldü

Bu arada Irak'ın batısındaki Enbar ilinde, IŞİD’in düzenlediği bombalı saldırıda 3 Irak askeri hayatını kaybetti.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Enbar'daki Rava bölgesinde Kuveytli avcılara eşlik eden Iraklı askerler IŞİD saldırısının hedefi oldu.

IŞİD tarafından yol kenarına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu Kuveytli avcılara eşlik eden 3 Irak askeri yaşamını yitirdi.

Irak hükümetinden ise konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.