KCK: Hükümet her sıkıştığında İmralı ile görüşeceğini söylüyor

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, tutuklu liderleri Abdullah Öcalan ile görüşme yapılacağı yönündeki haberleri yalanlayarak, “İmralı’da görüşmeler olacağı haberleri iktidar sıkıştığı dönemlerde gündeme getiriliyor” dedi.

KCK: Hükümet her sıkıştığında İmralı ile görüşeceğini söylüyor

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu örgüte yakın bir haber ajansına değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye’deki iktidarın, “PKK mücadelesi karşısında sıkıştığını" iddia eden Karasu, halkın tepkisini azaltmak ve kafa karıştırmak amacıyla “İmralı ile görüşme olacağı” haberlerini gündeme taşıdığını söyledi.

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, “Kürt sorununda çözüm veya başka türlü adım atanlar demokratik olmak zorundadır. AKP’nin böyle bir özü, politikası olmadığı gibi böyle bir tutum içine girmesi mümkün değildir” şeklinde konuştu.

Karasu İmralı görüşmeleri olacağı yönündeki haberleri de yalanlayarak, “Mücadelemiz karşısında sıkıştıkça, halkın demokrasi güçlerinin öfkesi arttıkça özel savaş da halkın tepkisini azaltmak, kafa karıştırmak için çeşitli yollara başvuruyor. İmralı’da görüşmeler olacağı haberleri de bu çerçevededir. Defalarca bu tür haberler gündeme geldi. Hep de böyle iktidar iktidar sıkıştığı dönemlerde bu tür haberleri gündeme getirdi. Bunu da onlardan biri olarak değerlendirmek gerekir” şeklinde değerlendirdi.

Gemlik yürüyüşü ile birlikte hükümetin “tecrit” konusunda teşhir olduğunu ileri süren KCK yetkilisi, “Tecrit gerçekten dünyanın gündeminde, Kürt halkının gündeminde. Bu bakımdan çok teşhir oluyorlar. Bu yönüyle Önder Apo ile bir görüşme yapmayacakları görülüyor” ifadelerini kullandı.

Karasu görüşme olacağı yönündeki haberler sonrası Öcalan’a “disiplin cezası” verildiğini sözlerine ekledi.  Türkiye Cumhurbaşkanı Sözcüsü  İbrahim Kalın’ın bu konuda konuştuğunu ‘kesinlikle öyle bir şey yok’ dediğini hatırlatan Karasu  “Tek amaçlarının Kürt Özgürlük Hareketi'ni tasfiye etmek olduğunu söyledi. Dolayısıyla bu tür şeylere itibar etmemek lazım. Kürt sorununda çözüm veya başka türlü adım atanlar demokratik olmak zorundadır. AKP’nin böyle bir özü, politikası olmadığı gibi  böyle bir tutum içine girmesi mümkün değildir” dedi.

"HDP, Türkiye'deki 100 yıllık demokrasi mücadelesi güçlerinin hareketi"

Karasu HDP’nin iktidara karşı etkili bir muhalefet yürüttüğünü belirterek, “HDP direniyor. HDP etkili. HDP, AKP iktidarını teşhir ediyor. AKP iktidarını çıkmaza sokuyor. AKP iktidarının yenilgisini hazırlamada çok önemli rol oynuyor. Bundan dolayı HDP'ye bu kadar baskı var” şeklinde yorumladı. .

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, HDP’nin “Kürt Demokratik Hareketi ile Türkiye'deki 100 yıllık demokrasi mücadelesinin, sosyalist güçlerin mücadelesinin ortaklaştığı bir demokrasi hareketti” olduğunu belirterek Millet ve Cumhuriyet ittifakları dışında 3. yolu temsil ettiğini sözlerine ekledi.