Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a mülteci çağrısı: Hepsini Saray'a al!

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a mülteci çağrısı: Hepsini Saray'a al!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'nin dış politikasını eleştirerek, "Erdoğan geçen açıklama yapıyor. İdlib'den yeni kardeşlerimiz gelecek. Hepsini Saray'a al. Saray'da onların karnını doyur" dedi.

Rusya destekli Şam ordusunun bölgede ilerlemesiyle onbinlerce Suriyeli Türkiye kapılarına dayandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu konuya değindi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi.

Kılıçdaroğlu, "Erdoğan geçen açıklama yapıyor. İdlib'den yeni kardeşlerimiz gelecek. Hepsini Saray'a al. Saray'da onların karnını doyur. Yeni bir göç dalgası gelecek. Putin'e yalvarıyorlar. 1 milyon kişi arkadaşlar! Sordum bir yetkiliye: 1 milyon kişiyi siz Suriye toprağında tutabilecek misiniz? Verdiği cevap şu: Nasıl tutalım?" dedi.

Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Eğer bir ülkede hakimler Saray'dakinin önünde eğilip bükülüyorsa; o ülkede adalet yok demektir, hukuk yok demektir" ifadesini kullandı. Basın özgürlüğüne değinen Kılıçdaroğlu, yüzlerce gazetecinin hapiste olduğunu söyledi.

"Barış bildirisi imzaladı diye yüzlerce akademisyeni işten attılar" diyen Kılıçdaroğlu devam etti: 

"Şimdi aynı üniversiteye, Ankara Hukuk Fakültesi'nde elinde silahla Siyasal Bilgiler Fakültesi'ne nişan alan bir adamı üniversiteye hoca yapacaksınız. Pes ya! Elinde kalem olanı atıyorsunuz, elinde silah olanı üniversiteye alıyorsunuz! Nedir bu Allah aşkına! Bu insan öğrencilere nasıl ders verecek? Türkiye'nin bunu aşması lazım. Nasıl olur da eline silah alan ve bunu da övünerek sosyal medyada paylaşan bir kişi üniversiteye hoca olarak atayacaksınız. Akla ve mantığa davet ediyorum bu ülkeyi yönetenleri...

Osman Kaval 805 gündür hapiste. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) serset bırakın dedi. AHİM kararları uygulanmıyor. Yüzlerce gazeteci hapiste. Sözcü gazetesinin davası bunların en ilginci. FETÖ ile mücadelenin bayraktarlığını Sözcü yapıyordu. Buradan Sözcü gazetesi yazarlarına şükranlarımızı sunuyoruz, hiçbir baskıya boyun eğmediği için."

"Bu Saray, Londra’daki tefecilere 1 yılda 16 milyar 891 milyon dolar faiz ödüyor. Dışardan çöp ithal ediyoruz çöp. Hükümetin izlediği dış politikanın bize ne faydası oldu? Karnı doymayan, işsiz milyonlarca vatandaşımız var, 40 milyar doları Suriyelilere harcadılar. Sonra da kahramanlık edebiyatı yapıyorlar. Elin oğlu çöpünü Türkiye'ye gönderiyor. Neden? Neden Avrupa'nın çöpüne muhtaç haline geldik. Bizim de çöpümüz var. Kağıt topluyorlar, plastik topluyorlar. Siz şimdi bunların iflasına yol açıyorsunuz" diye konuştu.