Kürt gençleri 'bağımsız Kürdistan' için Erbil'e yürüyor

Kürt gençleri 'bağımsız Kürdistan' için Erbil'e yürüyor

Kürdistan Bölgesin’de 25 Eylül'de yapılacak olan bağımsızlık referandumuna destek için Kürt gençlerinin çatısı altında birleştiği Ciwanên Netewî yên Kürdistan (CNK), 11 Eylül'de İbrahim Halil Sınır Kapısı'ndan Erbil'e yürüyecek. Gençler, Erbil'e ulaştıktan sonra 23 Eylül'de Kürdistan Parlamentosu önünde basın açıklaması düzenleyecek.

Kürdistan Bölgesi 25 Eylül için hazırlıklarını tamamlarken dünyanın çeşitli yerlerinden ve Kürt kentlerinden de bağımsızlık referandumuna destek her geçen gün artıyor. Bu çerçevede bağımsızlık referandumuna bir destek de CNK gençlerinden geldi. CNK Sözcüsü Jiyan Timurtaş, yapacakları eyleme dair BasNews’e yaptığı açıklamada referandumdan 2 hafta önce İbrahim Halil Sınır Kapısı'ndan Erbil'e yürüyüş başlatacaklarını söyledi.

"Her milletin kendi kaderini tayin etme hakkı vardır!"

"Biz referandumun destekçisi değiliz bire bir bu çalışmanın içinde yer alıyoruz" diyen CNK’nin Sözcüsü Timurtaş sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’Biz Ciwanên Netewî yên Kurdistan olarak bu referandumu olumlu karşılıyoruz ve biz Kürt gençleri olarak her türlü desteği vermeyede hazırız. Her milletin kendi kaderini tayin etme hakkı vardır. Bu hak Kürtler’in de en doğal hakkıdır. Biz referandumun destekçisi değiliz bire bir bu çalışmanın içinde yer alıyoruz. Böyle tarihi bir karar alan halkımızı da kutluyoruz."

" Bir eylemden ziyade bir referandum kampanyasıdır"

"Eylemimiz 11 Eylül’de İbrahim Halil Sınır Kapısı'nda başlayacak,sınırları yürüyerek geçeceğiz. Yürüyüşü biz gençler olarak başlatacağız. Ara ara bölgenin farklı yerlerinden tanınmış siyasetçiler ve sanatçılar da katılacak. Bizim yapacağımız bir eylemden ziyade bir referandum kampanyasıdır. Baktığımız zaman Katalanlar hergün yürüyüş düzenliyor, lakin bölgemizde şu ana kadar bağımsızlık için böyle bir şey olmadı."