Meclis’ten İsrail ürünlerine boykot

Türkiye Meclisi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını “menüsüyle” protesto etti. Meclis personeli bu sabah, menüde Nescafe ve Coca Cola ürünlerinin bulunmadığını fark etti. Çay ocakları bu durum için "Başkanlık menüden İsrail’e destek veren markaların ürünlerini kaldırma kararı aldı" ifadelerini kaydetti. Eldeki ürünlerin ise depoya iade edileceği öğrenildi.

Meclis’ten İsrail ürünlerine boykot

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 32. güne girilirken katliam dünya çapında tepkiye sebep oldu. Türkiye'de de vatandaşlar dört bir yandan saldırıları protesto ederken İsrail ürünlerine yönelik boykota Meclis de katıldı.

T24'den Eray Görgülü'nün haberine göre, TBMM’de bu sabah, içecek siparişi vermek isteyen Meclis personeli, menüde Nescafe ve Coca Cola ürünlerinin bulunmadığını fark etti.

Ürünler menüden kalktı

Çay ocaklarına sorulduğunda ise "Meclis Başkanlığı, menüden İsrail’e destek veren markaların ürünlerini kaldırma kararı aldı" denildi.

Meclis Başkanlığı'nın aldığı karar doğrultusunda personele ve Meclis’e gelen misafirlere servis yapılan tüm menülerden bu ürünler kaldırıldı.

Kararın, Gazze’ye yönelik saldırılarını sürdüren İsrail’i protesto amacıyla alındığı iddia edilirken, elde bulunan ürünlerin de depoya iade edileceği öğrenildi.