Mesrur Barzani: Erbil korkaklara karşı boyun eğmez!

Başbakan Mesrur Barzani, başkent Erbil’e yönelik füze saldırısını kınayarak, “Kahraman Erbil halkından müsterih olmalarını ve güvenlik güçlerinin uyarılarına uymalarını istiyorum” dedi.

Mesrur Barzani: Erbil korkaklara karşı boyun eğmez!

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, sosyal medya hesabı üzerinden Erbil’e yönelik saldırıya ilişkin bir mesaj paylaştı.

“Erbil korkaklara karşı boyun eğmez!” diyen Barzani, “Erbil’de bir kaç yere yönelik terör saldırısını kınıyorum. Kahraman ve direnişçi Erbil halkkından müsterih olmalarını ve güvenlik güçlerinin uyarılarına uymalarını istiyorum” ifadelerini kullandı.

Başkent Erbil’e füze saldırısı

Bugün saat 01:06 sıralarında başkent Erbil’e çok sayıda füze atıldı.

ABD’nin Erbil Başkonsololuğu yakınları ile Mele Omer Köyü ve çevresine 14 füze isabet ettiği öğrenildi.

Rûdaw muhabiri Sedat Leşkeri, saldırıda bir vatandaşın hafif yaralandığını, hastanede tedavi edilerek taburcu edildiğini bildirdi.

Erbil Valisi Omid Xoşnav da, güvenlik güçlerinin alarm durumuna geçtiğini, ilerleyen saatlerde ayrıntılı bilgi paylaşacaklarını söyledi.

Rûdaw’a konuşan Xoşnav, “Bu terör saldırısının nasıl ve kimler tarafından yapıldığı en kısa zamanda tespit edilip kamuoyuna gerekli açıklamalar yapılacaktır. Halkımızı temin ederiz ki Erbil’de durum kontrol altında. Yerleşim yerleri hedef alınmış. Kürdistan 24 televizyonunun binasında büyük bir hasar meydana gelmiş ancak herhangi bir can kaybı yok” dedi.