Neçirvan Barzani: Başarının ve kazanımları korumanın tek yolu birliktir

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, başarının ile kazanımları korumanın tek yolunun birlik ve beraberlik olduğunu dile getirdi.

Neçirvan Barzani: Başarının ve kazanımları korumanın tek yolu birliktir

Neçirvan Barzani, geçtiğimiz yıl 15 Şubat’ta hayatını kaybeden Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Politbüro Üyesi ve tecrübeli Kürt siyasetçi Dr. Roj Nuri Şaweys’in ölüm yıldönümüyle ilgili düzenlenen etkinlikte katıldı.

Etkinlikte konuşan Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, birlik ve beraberlikle kazanımların korunacağını belirterek, ayrılığın hiçbir Kürdistan tarafının çıkarına olmayacağını söyledi.

Birlikle pek çok kazanımın elde edileceğini dile getiren Neçirvan Barzani, “Ayrılıkla ve farklılaşarak hiçbir Kürdistani taraf kazanım elde edemez. Eğer birlik olamazsak hiçbir şekilde kazanımlarımızı koruyamayız ve ilerleyemeyiz” şeklinde konuştu.

Birlik olmanın Kürdistan Bölgesi’nin kazanımlarını koruyacağına işaret eden Neçirvan Barzani, Dr. Roj Nuri Şawes’in de bu konuda önemli çabaları olduğunu kaydetti.

Neçirvan Barzani, “KDP, KYB ya da diğer siyasi partiler… Bugün Kürdistan’daki kazanımlar Roj ve diğer arkadaşlarımızın mücadeleleri sayesinde var olmuştur” dedi.

Kürdistan Bölgesi Başkanı, Dr. Roj Nuri Şaweys’in ortak paydalar üzerinde önemli çabaları olduğunu söyledi.