Neçirvan Barzani, başbakanlık için destek verdikleri ismi açıkladı

Neçirvan Barzani, başbakanlık için destek verdikleri ismi açıkladı

Başkan Neçirvan Barzani, Irak’ta başbakan adayı olarak, Şii grupların da ismi üzerinde uzlaştığı Mustafa Kazimi'yi desteklediklerini açıkladı.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, hükümeti kurması için Şii grupların üzerinde anlaşıp aday göstermek istediği Ulusal İstihbarat Dairesi Başkanı Mustafa Kazimi'yi desteklediklerini bildirdi.

Başkanlık sitesinde yayımlanan yazılı açıklamada, Barzani, içinden geçilen sürece dikkat çekerek tüm tarafların çelişkilerini bir tarafa bırakması gerektiğini, bir an önce anayasa ve gerçek uzlaşı temelinde hükümet kurmak için bir mekanizma üzerinde anlaşma sağlanması çağrısında bulundu.

Bu süreçte her kesen düşen en önemli sorumluluğun Irak’ın maruz kaldığı kriz ve tehlikenin aşılması olduğunu vurgulayan Barzani, açıklamasında şunları kaydetti:

“Kürdistan Bölgesi Başkanlığı, Irak’ın siyasi istikrarına ve güvenliğine olan inançla, yeni hükümetin kurulması adına tüm ulusal tarafların desteğini gerekli görüyor ve bu uğurda ciddi çaba saffeymeye hazır olduğunu teyid ediyor. Bu açıdan, sayın Mustafa Kazimi’nin Şii siyasi bileşenler tarafından başbakan adayı olarak gösterilmesini memnuniyetle karşılıyoruz. Tüm tarafları da bir an önce hükümeti kurma görevin tamamlaması için desteklemeye çağırıyoruz.”